Liječnica iz BiH / Nakon desetljeća čekanja Makarska dobila pedijatricu: 'Pacijentima je već bilo preko glave mijenjanja'

Prije Makarske, Zlata Đedović Hasukić radila je pet godina u Češkoj, a i tamo je imala odlične uvjete

21.2.2019.
7:05
VOYO logo

Nakon gotovo desetljeća čekanja da se netko javi na oglas, u Makarskoj je napokon zaposlena pedijatrica koja bi se u sljedećih pet godina trebala brinuti o malenim Makaranima.

Nova liječnica podrijetlom je iz Bosne i Hercegovine, a proteklih je godina radila u Češkoj. Mirovinu je odlučila dočekati u Makarskoj jer kaže, u grad pod Biokovom zaljubila se još u mladosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malene Makarane pregledavali brojni liječnici

Pregledavali su malene Makarane proteklih godina brojni liječnici. Jedino što su imali zajedničko jest da za to nisu specijalizirani. Sve se promijenilo dolaskom jedine zainteresirane liječnice, čije su kvalifikacije nadmašene jedino njezinom ljubavlju prema Makarskoj.

"Makarska je grad moje mladosti. Tu sam dolazila sa roditeljima i poslije sam dolazila kao student i ja Makarsku jako dobro znam, a grad Makarska mi je ponudio stan", kazala je pedijatrica Zlata Đedović Hasukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije grada pod Biokovom pet je godina radila u Češkoj. I tamo je imala odlične uvjete.

"Češka je isto dobra, bogata, uređena zemlja. Zdravstvo je isto dobro, ali u desetom mjesecu je pao snijeg i još je tamo", rekla je Đedović Hasukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ordinaciji je u tandemu s medicinskom sestrom koja je proteklih osam godina provela na pedijatriji i sretna je, kaže, što je napokon stigla prava pedijatrica i to na dulje razdoblje.

Medicinska sestra i Makarani oduševljeni

"Znači puno. I za nas i za pacijente jer pacijentima je već bilo preko glave više mijenjanja. Znate kad vam pacijent uđe u čekaonu i uđe u ordinaciju pa kaže ajme opet netko novi", kazala je medicinska sestra, Kate Pregun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova liječnica koja je sada na specijalizaciji trebala bi biti spremna za rad upravo u vrijeme kada Zlata ide u mirovinu. Nakon gotovo cijelog desetljeća Makarani su novu pedijatricu jedva dočekali.

"Puno nam znači jer drugo se rodilo, a za prvo nismo imali pedijatra. Znači svaki predmet smo išli u privatnika", rekla je Maja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je jedan znači da bi trebalo raditi na tome da ih bude više jer ta djeca zaslužuju nešto najbolje", smatra pak Marko.

Nakon dolaska zamjene, dodaje liječnica iz BIH, mirovina u Makarskoj izgleda primamljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je veoma moguće. Da se riješe neke financijske stvari s nekretninama, možda se preselim jer je klima odlična. Možda i o tome razmišljam", kazala je Đedović Hasukić.

No do tada je još najmanje pet godina na kojima su joj Makarani beskrajno zahvalni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo