popuštanje mjera / Nakon dva mjeseca frizerski i kozmetički saloni ponovno rade: 'Svi smo neuredni i neošišani'

Svaka mušterija dobiva masku i rukavice

4.5.2020.
18:44
VOYO logo

Došao je i taj dan. Ali ne samo za nas žene. U redovima za frizuru i uljepšavanje čekali su i muškarci. Nakon gotovo dva mjeseca diljem Hrvatske otvoreni su frizerski i kozmetički saloni i to uza stroge mjere. Što čeka one koji danas nisu stigli na red?

Red ispred salona

Došao je i taj "povijesni" ponedjeljak kada i muškarci stoje u redu ispred frizerskog salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi smo neuredni, neošišani i jako je bilo potrebno da se otvori i da ljudi dođu k sebi, da se uljepšaju'', komentirao je Stevo Brajenović iz Zagreba.

''Malo pričekaju ljudi, oko 10-20 minuta i to je to. Očekivali smo gužvu zbog telefonskih poziva i svega'', opisala je frizerka Tatjana Šiljeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Očekujemo Andreja Plenkovića predvečer, ja ga osobno čekam za šišanje. S obzirom na obveze rekao je da jedva čeka doći'', kaže Šiljeg.

Nije premijer jedini: iste želje ima svaka druga žena u Hrvatskoj. Nakon gotovo dva mjeseca, frizerski i kozmetički saloni, u novim uvjetima zbog epidemije koronavirusa, napokon rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elena je danas među sretnijima: dobila je termin ne samo za novu frizuru nego i za nokte.

''Ne znam što bih više izdvojila, pogotovo ako ste dva mjeseca doma s djecom pa kuhate, spremate, a nokti katastrofa'', kazala je Zagrepčanka Elena Radulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno su osigurali

Ugradnja noktiju i svepristuni pleksiglas ili pak šišanje u rukavicama i zaštitnoj obući, vlasnici frizerskih i kozmetičkih salona se ne žale na mjere. Sve što je bilo potrebno, potrudili su se osigurati. Svaka mušterija dobiva masku i rukavice, a djelatnice su potpuno zaštićene.

''Imamo dezificijens za ruke, osigurali smo zaštitne maske za klijente i dodatno zaštita za cipele i odjeću'', izjavila je Josipa Drpić, vlasnica frizerskog i kozmetičkog salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u jednom zadarskom salonu slijede propisane mjere i paze na sigurnost. Na novi režim rada im se nije bilo toliko teško naviknuti.

''Više-manje smo to i radili, dezifencirali opremu kao i prostor, možda ne tako često... Sada to radimo nakon svakog klijenta, a prije smo nakon smjene'', rekla je Ana Grginović, vlasnica frizerskog salona u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas sam došla na pramenove, a imam i izrast. Teško je to bilo doma održavati, jedva smo mi žene dočekale da dođemo'', kazala je Dinea Bučić iz Zadra.

Čak ni nove mjere nisu nikome pokvarile novu, toliko željenu frizuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo