Milanović otišao / Policija obavila razgovore s braniteljima: 'Pitao sam Milanovića jel ga sram, on mi je rekao marš!'

Veteran HOS-a rekao je kako to nije bila namjerna provokacija

1.5.2020.
13:39
VOYO logo

Nakon dramatičnog odlaska predsjednika RH Zorana Milanovića s 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, policija je obavila razgovore s predsjednikom udruge specijalne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske Zorana Marasa i predsjednika Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Krešimira Maretića.

Predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata Zdravko Maras rekao je kako ne bi kompromitirao akciju Bljesak jer to nije majica HOS-a zbog koje je Milanović otišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je znakovlje Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Zbora veterana udruga gardijskih brigada, hrvatska zastava sa hrvatskim grbom i znak udruge HOAS-a, znači to je znakovlje ratnih postrojba koje su bile u domovinskom obrambenom i osloboditeljskom ratu. Ovom prilikom mogu samo svima poručiti da ovaj dan ne treba kompromitirati, ali zasigurno nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma", rekao je Maras.

Nakon odlaska Milanovića, policija je s njime obavila razgovor, kako je rekao, te su ga pozvali da dođu policijsku postaju zbog prekršaja javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon ovoga obilježavanja akcije Bljesak od strane policijskih službenika sam zamoljen da dođem na razgovor u PP Okučane zbog prekršaja iz javnog reda i mira, ja sam pitao koji prekršaj, uzeli su nam podatke, obavili su s nama razgovor, mi smo isto rekli ovo što je, ukoliko netko smatra da ovo znakovlje koje je od Ministarstva uprave ozakonjeno, to su legalni znakovi ratnih postrojbi. 

Kako su hrvatski branitelji, kažu neće se dijeliti, mi smo se isključivo borili za modernu, neovisnu, samostalnu, demokratsku Republiku Hrvatsku, borili su se pripadnici MUP-a, Zbora narodne garde, HOS-a i dragovoljačke postrojbe, mi se toga odreći nećemo i ponavljamo, od koga god dolazilo nećemo dozvoliti ustašizaciju Domovinskog rata niti rehabilitaciju komunističkog antifašizma", rekao je predsjednik Udruge specijalne policije Domovinskog rata Zoran Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao bi pripaziti na svoje ponašanje"

Veteran HOS-a Damir Markuš rekao je kako to nije bila namjerna provokacija te je pozdravio sve koji su došli u majicama HOS-a i specijalne policije.

Image

Milanović je zbog ovih majica demonstrativno napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima!

Image

Milanović je zbog ovih majica demonstrativno napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima!

"Na moj upit "zar te nije sram predsjedniče", on je meni odgovorio "marš", to je njegov odnos prema nama hrvatskim braniteljima. Međutim, u sve većem ćemo broju dolaziti baš u majicama HOS-a jer mi smo legalna postrojba hrvatske pobjedničke vojske, a znamo kome to smeta, Milanoviću, ponavljam – zar te nije sram", rekao je Markuš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnik ratne 121. brigade Mate Modrić kazao je kako bi Milanović trebao pripaziti na svoje ponašanje. 

"Ispod sviju razina, on je institucija Predsjednika, poštujem instituciji, ali morao bi pripaziti na svoje ponašanje, jer ovo je odnos prema svim hrvatskim braniteljima osobito prema poginulim, a poginuli branitelji, Hrvatska vojska, hrvatski narod i katolička Crkva su stvorili ovu domovinu i treba se o tome vodit računa, kažu kakav narod takva vlast, a nije narod toliko lud koliko ljudi misle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemu ide na čast i na obraz, nije fer da onako govori o pripadnicima HOS-a, ono su poginuli na spomen ploči", zaključio je Modrić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo