BAZENI PREPOLOVLJENI / Nakon Istre, idući je Daruvar? Oslabila opskrba vodom, razmišljaju o noćnim redukcijama

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Preko dana osiguravaju potrebne količine vode, a pune se preko noći, kada je potrošnja manja

22.7.2022.
15:51
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Istra reducirala potrošnju vode, čini se kako bi idući mogli biti i Daruvarci. Darkom vodoopskrba i odvodnja, javlja Moj portal, poziva građane da racionalno troše vodu dok direktor iste, Vladimir Lukačin tvrdi kako su se količine vode koje su zahvaćali prije tjedan dana danas prepolovile.

"Vodoopskrbni sustav funkcionira na način da se voda čuva u vodospremnicima i onda ti vodospremnici kompenziraju razliku u dnevnoj i noćnoj potrošnji. Odnosno, preko dana osiguravaju potrebne količine vode, a pune se preko noći, kada je potrošnja manja. Problem je to što su nam dnevne količine koje zahvaćamo skoro dostatne, međutim, noćne nam se prepolovljavaju", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega navedenog, tvrdi, očekuju se problemi jer vodospremnike ne mogu puniti. "Razmišlja se o više varijanti, a najvjerojatnije je da će se, ako se bude išlo u redukcije, ići u noćne redukcije vode kako bi tu razliku između dnevne i noćne potrošnje nadoknadili. To konkretno znači da će neki dijelovi grada vjerojatno biti zatvoreni", ističe.

Zaključuje kako je trenutno otprilike metar vode u bazenu, a to nije dobro. "S obzirom da je cjevovod i mreža dugačka, vode u tim cjevovodima za sada ima. Znači, vjerojatno se neće ništa osjetiti danas do podneva i onda će početi padati pritisak", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo