imao bogato iskustvo / Nakon kratke i teške bolesti umro poznati riječki političar Hrvoje Burić: 26 godina bio član HDZ-a

Image
Foto: Facebook

Bio je poznat kao jedan od najaktivnijih i najenergičnijih gradskih vijećnika

23.4.2022.
13:53
Facebook
VOYO logo

Umro je Hrvoje Burić, dugogodišnji riječki gradski vijećnik, nakon kratke i teške bolesti u 55. godini života, piše Novi list.

Burić je od prvih dana osnivanja HDZ-a u Rijeci bio član te stranke, a u Gradsko vijeće izabran je prvi put na lokalnim izborima 2009. godine kada je listu te stranke vodila Vesna Buterin koja je bila protukandidatkinja Vojku Obersnelu i koji je na prvim neposrednim izborima odnio pobjedu u prvom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mandatu od 2003. do 2013. Burić se profilirao kao jedan od najaktivnijih i najenergičnijih gradskih vijećnika, a gotovo svaku sjednicu gradskog parlamenta obilježavali su njegovi politički dueli s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

HDZ ga je 2013. godine postavio kao protukandidata Vojku Obersnelu. Ušao je u drugi krug, ali je izgubio.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri godine kasnije napušta HDZ nakon 26 godina članstva.

Image
podrška putu u EU /

Milanović iz Livna: 'Kad mi ponude da potpišem pismo da se Ukrajini dade status kandidata, ja kažem - ne bez BiH'

Image
podrška putu u EU /

Milanović iz Livna: 'Kad mi ponude da potpišem pismo da se Ukrajini dade status kandidata, ja kažem - ne bez BiH'

Nakon toga se kao nezavisni kandidat pojavio na izborima 2017. godine i opet ušao u drugi krug s Vojkom Obersnelom. U drugom krugu je opet izgubio, ali je njegova nezavisna lista osvojila oko 11 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Burić se vrlo brzo razišao s kolegama iz nezavisne liste koja je u međuvremenu postala politička stranka Bura. Te 2017. godine natjecao se i na izborima za Županijsku skupštinu pa je i tamo ostvario mandat. Pokušao je s Burom ostaviti traga na nacionalnoj razini, ali upravo pokušaj takvog iskoraka bio je njegova velika politička pogreška jer je jednom podržao Milana Bandića pa Miroslava Škoru.

Na taj način slao je zbunjujuće poruke biračima te mu je reputacija slabila. To se potvrdilo na zadnjim lokalnim izborima 2021. godine kada je ostvario loš izborni rezultat kao kandidat za gradonačelnika, a njegova lista za Gradsko vijeće nije prošla izborni prag. On je sam, šaleći se na vlastiti račun, govorio da je postao mister jedan posto, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo