modernizacija vojske / Nakon Milanovića, s predstavnicima MORH-a sastali se Plenković i Banožić: Nastavljaju se razgovori o nabavci Bradleyja

Image
Foto: Twitter/MORH_OSRH

Premijer je naglasio da će Vlada odabrati najbolje rješenje za Hrvatsku kopnenu vojsku

28.12.2021.
17:37
Twitter/MORH_OSRH
VOYO logo

Vlada RH nastavlja ulagati u modernizaciju Hrvatske vojske i poboljšanje položaja hrvatskog vojnika te razmatra tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, rečeno je na sastanku premijera Plenkovića i ministra obrane Banožića.

Premijer Andrej Plenković danas je sa članovima Vlade održao u Banskim dvorima radni sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i predstavnicima Oružanih snaga RH, na temu daljnjih ulaganja u modernizaciju i opremanje Hrvatske kopnene vojske, s posebnim osvrtom na američku ponudu za opremanjem borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, priopćeno je u utorak iz Vladine službe za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku je naglašena predanost Vlade osnaživanju svih sastavnica Hrvatske vojske radi uspješnog odgovora na suvremene obrambene i sigurnosne izazove, kako bismo ostvarili najviše razine sigurnosti u sve tri njegove dimenzije – na kopnu, moru i u zraku.

Image
tužna godišnjica /

Godinu dana od razornih potresa na Baniji: Brojni stanovnici i danas žive u kontejnerima ili mobilnim kućicama

Image
tužna godišnjica /

Godinu dana od razornih potresa na Baniji: Brojni stanovnici i danas žive u kontejnerima ili mobilnim kućicama

Razmotrena su tehnička pitanja ponude Vlade SAD-a o mogućnosti opremanja borbenim vozilima pješaštva Bradley M2A2 ODS, dodaje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tu svrhu od Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga zatražena su dodatna pojašnjenja o ovoj ponudi kao dugoročno dobroj investiciji za Hrvatsku kopnenu vojsku.  

Predsjednik Vlade Plenković naglasio je da će Vlada odabrati najbolje rješenje za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao što je i dosad pokazala brigu za modernizaciju Hrvatske vojske, što se prije svega odnosi na kontinuiran rast obrambenog proračuna, poboljšanje statusa i materijalnih prava hrvatskih vojnika te ulaganje u opremu, naveli su iz Ureda predsjednika Vlade RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo