DRSKO / Nakon obmane na naplatnim kućicama, oglasio se HAC: Muškarac je žrtva prevare, evo što se točno dogodilo

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

'Tada isti taj nepoznati muškarac svoju zamjensku karticu, odnosno karticu koju je uzeo na NP Zagvozd predaje na NP Čarapine u 17:55 sati i plaća samo cestarinu od Zagvozd-Čarapine', samo je dio cijele priče...

20.9.2022.
8:47
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Priča Stjepana Jerkovića, vozača koji se žalio da je prevaren na naplatnim kućicama dobila je svoj nastavak.

Kako je objavila Slobodna Dalmacija, Kaštelanina je navodno na autocesti, na naplatnoj kućici Zagvozd, prevario muškarac koji mu je dao karticu za ulazak na autocestu, a Jerković je tek na Dugopolju shvatio da mu je podmetnuta kartica na kojoj stoji da je zapravo ušao u Lučkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se oglasio i HAC iz kojeg su detaljno objasnili što se dogodilo.

Image
'tamo nikad nisam bio' /

Vozač prevaren na naplatnim kućicama. 'Tamo se motao neki čovjek, dao mi karticu, a onda šok'

Image
'tamo nikad nisam bio' /

Vozač prevaren na naplatnim kućicama. 'Tamo se motao neki čovjek, dao mi karticu, a onda šok'

Tako kažu da je 18. rujna iza 16 sati na autocesti A1 na naplatnoj postaji Zagvozd došlo do "zlouporabe te prijevare od strane nepoznatog korisnika prema korisniku autoceste koji je na autocestu ulazio upravo na naplatnoj postaji Zagvozd", stoji na početku priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da su dodatnom provjerom u informacijskom sustavu naplatne cestarine i gledanjem video nadzora utvrdili sljedeće:

"Korisnik vozila stranih registracijskih oznaka ulazi na naplatnoj postaji (NP) Zagreb (Lučko) u subotu, 17.09. u 18:35 sati na ulaznoj stazi 053. U nedjelju, 18.09. isti korisnik dolazi na NP Zagvozd, ostavlja svoje vozilo prije izlaznih staza, unutar autoceste te pješice dolazi do davača magnetskih kartica na ulazu NP Zagvozd. Uzima magnetsku karticu iz davača magnetskih kartica te korisniku koji nailazi do davača predaje magnetsku karticu koju je preuzeo u subotu na NP Lučko 17.09., a za sebe zadržava karticu koju je izvukao na davaču na NP Zagvozd", stoji u objašnjenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada isti taj nepoznati muškarac svoju "zamjensku" karticu, odnosno karticu koju je uzeo na NP Zagvozd predaje na NP Čarapine u 17:55 sati i plaća samo cestarinu od Zagvozd-Čarapine.

"Prevareni korisnik kojem je dana magnetska kartica s NP Zagreb dolazi na NP Dugopolje pri čemu, a nakon što je upoznao blagajnika sa situacijom da dolazi iz NP Zagvozd, a ne iz Zagreba, popunjava Izjavu o neplaćanju cestarine temeljem koje će se naknadno ispostaviti račun na iznos stvarno korištene dionice (korisnik nije platio cestarinu, već je popunio Izjavu o neplaćanju)", napisali su u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HAC-a su potvrdili da će nepoznatom muškarcu koji je zlouporabio korištenje magnete kartice, ispostaviti račun ugovorne kazne na iznos dvostruke cestarine računajući od mjesta izlaza kao i druge pravne radnje. O navedenom incidentu obavijestit će i nadležnu policijsku upravu.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo