opreza nikad dosta / Nakon pete žrtve selfieja, na Plitvicama mijenjaju pravila - zabranjuju japanke

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Šefovi parka su zbog nesreća nedavno zabranili upotrebnu dronova, a uskoro bi mogla uslijediti još jedna zabrana - nošenje japanki

11.7.2016.
7:41
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Na Plitvicama je umalo došlo do tragedije kad je 20-godišnji Kanađanin na Plitvicama, u pokušaju snimanja selfieja, pao sa 70 metara.

Sišao je s rute te prekoračio znak koji je upozoravao da se dalje ne smije. Prekoračio je zaštitnu ogradu samo kako bi se uslikao, a potom se okliznuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, preživio je pad s vidikovca i teže je ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti. Krošnje stabla su mu ublažile pad.

Na gotovo istom mjestu je prošle godine smrtno stradala 54-godišnja slovačka državljanka, koja se provukla kroz ogradu bez obzira na upozorenje. Zbog želje za lijepom fotografijom zakoračila je u msrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije devet godina su Njemica i njezin suprug prešli ogradu vidikovca te pali u jezero Kaluđerovac sa 70 metara. Smrt para koji je slavio 40 godina braka bila je najveća tragedija u povijesti Plitvica.

Tri turistkinje iz Južne Koreje su prošle godine također htjele dobru fotografiju te pale u provaliju duboku 30 metara nakon što su prošle označenu traku. Srećom, prošle su samo s ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Plitvičkim jezerima u prosjeku strada jedan turist od njih 1,3 milijuna, a sve je posljedica neogdovornosti i neopreza.

Šefovi parka su zbog toga nedavno zabranili upotrebnu dronova, a uskoro bi mogla uslijediti još jedna zabrana, otkriva Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi se moraju prilagoditi godišnjem dobu i vremenskim uvjetima. Vjerojatno ćemo zato uskoro zabraniti ulazak u park u ljetnoj obući, natikačama, japankama, sandalama", rekao je Ognjen Borčić, glasnogovornik NP-a Plitvička jezera. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo