Novi problemi / Nakon krive kvadrature kuće Tolušić u novoj aferi: Umanjivao vrijednost stanova?

Čak i da utvrde njegovu krivnju, Tolušić može očekivati - samo novčanu kaznu

31.5.2019.
19:29
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u središtu je nove afere. Portal Telegram otkriva da je u imovinskoj kartici umanjivao vrijednost stanova koje je posjedovao. 

Nakon pogrešno upisane kvadrature kuće u Virovitici otkriveno je da ministar u Zagrebu ima stan koji je platio više nego što je upisao u imovinskoj kartici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Tolušić je 2010. godine u ovoj zgradi kupio stan površine 50-ak četvornih metara. Platio ga je oko 500 tisuća kuna. Tri godine poslije u svojoj imovinskoj kartici procijenio ga je na 410 tisuća kuna, da bi ga 2016. prodao za 525 tisuća kuna.

Kada je kupio taj stan, tada tridesetjednogodišnji perspektivni HDZ-ovac bio je vlasnik stana u Virovitici i stana u Osijeku. U međuvremenu, na zemljištu od 1500 četvornih metara u Virovitici niknuli su kuća i "roštiljarnica" kojima je u imovinskoj kartici prepolovljena kvadratura. Taj podatak ministar je ispravio, ali novinarima ostale nelogičnosti - ne želi objašnjavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Sve ono što sam imao reći u vezi sa svojom imovinskom karticom rekao sam Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i ono je meritorno da o tome odlučuje", poručio je Tolušić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I odlučivat će, i o stanovima, i o gradnji kuće za koju je ministar angažirao tvrtku koja je radila sa Županijom dok joj je Tolušić bio na čelu.

"Redovna provjera je izvršena, poslan je zaključak ministru Tolušiću koji se o istome mora očitovati", kazala je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrova trenutna zagrebačka adresa je u blizini jezera Bundek. On je tu svoj stan od osamdesetak četvornih metara  platio 630.000 kuna. Ipak, njegova procijenjena vrijednost u imovinskoj kartici je umanjena za 50 tisuća kuna.

No, ni to nije sve. U Tolušićevoj imovinskoj kartici od 2017. do 2018. godine bila je upisana i parcela u Privlaci. Kupovna cijena - 115 tisuća kuna. Prodajna bila je četiri puta veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i da utvrde njegovu krivnju, Tolušić može očekivati - samo novčanu kaznu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo