Aktivnosti počinju sljedeći tjedan / Veliki radovi na obali Save! Gradi se kino, kafići, nogometno igralište, atletska staza...

Image
Foto: Željka Felbar/RTL

U Zagrebu niče nešto novo zbog čega će građani na Savu gledati onako kako su to radili prije više od pola stoljeća

29.6.2019.
8:00
Željka Felbar/RTL
VOYO logo

Još prije mjesec dana je bilo sve pod vodom, a već sljedećeg tjedna na zagrebačkim obalama Save trebao bi nikuti pravi centar zabave, rekreative i opuštanja.

Projekt "Aktivnosti na Savi" tako bi nakon dvije godine planiranja i godinu dana pokušavanja izvođenja radova, konačno Zagrepčane i njihove goste trebao vratiti rijeci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radove koji su pri kraju obišla je reporterka RTL-a Željka Felbar.

Image

Veliki radovi na obali Save! Gradi se kino, kafići, nogometno igralište...

Image

Veliki radovi na obali Save! Gradi se kino, kafići, nogometno igralište...

Poput lego kockica na obalama Save niče nešto potpuno novo, nešto s čega će građani na Savu gledati onako kako su to radili prije više od pola stoljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada u modernijoj verziji još uvijek doduše bez kupanja. Uz kina na otvorenom, kafiće, odbojkaška, nogometna i dječja igrališta te atletske staze oko mosta kod Bundeka, a oko Hendrixovog mosta, prikladno - pozornice za koncerte.

 "Imat ćemo svakodnevno i jogu, i pilates, i aerobik, zatim kulturno-umjetničke aktivnosti", rekla je Sanja Jerković, pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

No do faze dizanja prošlo je puno faza padanja. Projekt je već trebao početi prošle godine, no nitko se nije javio na natječaj, a prvi rok ove godine završio je pod vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate kako je uvijek kad krenete s nečim novim, nemate baš model, uzorak ponašanja ni prijašnje iskustvo.  Ovaj period u godini izabran je za 'Ljeto na Savi' upravo zato što imamo i najveću sigurnost da se razina vode neće podizati", kaže Jerković.

A ako se i podigne, svi objekti, kako se sastavljaju, tako se u roku od 24 sata mogu i rastaviti. Sve je to osmislio mladi tim tursko-španjolskih arhitekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada prije nismo bili u Zagrebu prije ovog natječaja. Bili smo znatiželjni kako je iskorištenost rijeke u europskom glavnom gradu drukčija za razliku od ostalih europskih gradova i kako Sava nije bila baš integrirana u dnevni život građana", kaže Zuhal Kol iz arhitektonske tvrtke Openact Architecture

keptične, oduševljene, znatiželjne i one koji se, možda i po prvi puta, odluče spustiti ispod zagrebačkih mostova, od 5. srpnja čeka nešto na što metropola još nije navikla - uživanje na svojoj rijeci. +

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo