TURIZAM U DOBA KORONE / Nakon sablasno praznih ulica u Opatiju se vratila nada: 'Veselimo se svakom gostu'

Amadria Park grupacija je otvorila jedan od svojih najluksuznijih aduta: Milenij, koji je dočekao prve goste

1.6.2020.
8:30
VOYO logo

Nakon dugih mjeseci čekanja, turističkoj Opatiji upalila su se svjetla.

Image
ministar gost rtl direkta /

Cappelli: 'Dolazi kontrolirani turizam! Kada će Hrvati moći izvan zemlje? Nadam se krajem svibnja'

Image
ministar gost rtl direkta /

Cappelli: 'Dolazi kontrolirani turizam! Kada će Hrvati moći izvan zemlje? Nadam se krajem svibnja'

Potpuno čista soba čisti se još jednom. Odgovornost je velika, sve se dezinficira. Goste više ne smije dočekati voće dobrodošlice ili slatki zalogaj. No, na terasama se osjeća priželjkivana atmosfera. Iako nije kao inače, turisti dolaze.

''U Opatiju uvijek dolazimo, svake godine i tu smo stalni gosti, tako da baš volimo da vidimo kao sada izgleda poslije ovog vremena. Mi smo došli samo na par dana'', kaže Bojan Potočnik iz Slovenije.

U Opatiji je osam hotela LRH lanca zatvoreno, kao i pet Amadria Parka. Ta je grupacija hotel Milenij otvorila prošlog tjedna, a život opet čeka i Četiri opatijska cvijeta.

''Imamo rezervacija, zapravo veseli nas taj interes i nadamo se da će i lipanj koji je blizu biti dobar, a naravno i ostatak ljetne sezone. Svjesni smo da u ovoj situaciji nije realno očekivati brojke koje smo imali zadnjih nekoliko godina'', kaže Ivan Sarajlić, glasnogovornik Amadria Park Hotela.

Telefoni zvone, ljudi su zainteresirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prvenstveno naši domaći gosti i potom stranci, polako se otvaraju granice tako da polako stižu i stranci. Jako se veselimo svakom gostu i sretni smo da možemo ugostiti sve koji nam žele doći'', kaže šefica recepcije Majda Rožajac.

Iako hotelijeri nisu bili sigurni hoće li preporučene mjere opreza umanjiti opuštenost gostiju njima to ne smeta. Drago im je što ih se svaki od zaposlenika pridržava.

''Jest one obične, mjere koje su poduzete, ali uglavnom nema nikakvih problema, tako da osjećaj je jako dobar'', kaže Potočnik.

Svima je jasno da ova sezona ne može biti ni blijeda slika prošlogodišnjih, no nakon sablasno praznih ulica još početkom mjeseca, u Opatiju se vratila nada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo