Šokantna presuda u Splitu / Nakon svađe sa suprugom promijenila bravu na ulaznim vratima. Sud je proglasio obiteljskom nasilnicom

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zakon za takvo nedjelo predviđa najmanje 1000 kuna novčane kazne ili do 90 dana zatvora

22.10.2019.
17:46
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Zanimljiva presuda iz Splita govori nam da dobro razmislimo poželimo li nakon obiteljske svađe promijeniti bravu na ulaznim vratima stana ili kuće. Poruka je to koju možemo izvući iz slučaja 41-godišnjakinje iz Splita koja je zbog promijenjene brave na zajedničkom stanu na Žnanju završila kao osuđenica za obiteljsko nasilje.

Saznaje to Slobodna Dalmacija iz presude Prekršajnog suda u Splitu nakon postupka koji je proveden po prijavi njenog muža. Protiv 41-godišnjakinje je podnio optuženi prijedlog jer je tijekom listopada 2015.godine promijenila brave na ulaznim vratima stana bez njegova znanja. Time mu je uskratila ulazak u stan i onemogućila stanovanje i korištenje stambenog prostora, smatrao je suprug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bračnu družicu je stoga prijavio zbog nasilja u obitelji te je na splitskom sudu proveden postupak u kojem je odbijana optužba. Međutim, odbijanje optužbe nije značilo kako sud 41- godišnjakinju smatra nevinom, već je to napravljeno iz jednostavnog razloga što je ona već bila osuđena zbog istog događaja, ali po prijavi koju je podnijela policija.

Njen suprug je podnio prijavu u siječnju 2016. godine, ali ga je preduhitrila policija koja je ženu prijavila već u studenom 2015. kada ih je on pozvao da ureduju pred zaključanim vratima. Ona je pravomoćno osuđena u kolovozu 2017. U presudi je navedeno kako se nasilnički ponašala prema suprugu jer je promijenila bravu te mu tako onemogućila ulazak u stan i korištenje zajedničkog stambenog prostora te njegovih osobnih stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, promijenila sam bravu čim je on iselio iz stana u listopadu 2015. godine", rekla je tada 41-godišnjakinja na sudu u svojoj obrani u postupku koji je proveden, piše Slobodna Dalmacija.

Proglašena krivom

Nakon takvog priznanja sud je proglasio krivom i osudio obiteljsku nasilnicu. Zakon za takvo nedjelo predviđa najmanje 1000 kuna novčane kazne ili do 90 dana zatvora. Uzimajući u obzir sv eokolnosti, sud je tada ženu oslobodio kazne pozivajući se na odredbu zakona koja kaže kako se 'počinitelj prekršaja može osloboditi kazne ako ga posljedice tako pogađaju da je njegovo kažnjavanje nepotrebno radi ostvarenja svrhe
kazne".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedom svega je suprugova kazna odbijena jer se istoj osobi ne može dva puta suditi za isti prekršaj, zaključeno je na splitskom sudu, prenosi Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo