Orašje, Sarajevo i Zagreb / Nakon ukidanja pritvora pripadnicima HVO-a, evo reakcija: 'Nekada neodmjerene izjave političara mogu vrlo štetno djelovati na osumnjičene'

Ukinut pritvor bivšim pripadnicima HVO-a osumnjičenim za ratne zločine, evo reakcija državnog vrha, odvjetnika osumnjičenika i ljudi iz Bosanske Posavine

30.11.2016.
18:15
VOYO logo
Image
uz mjere zabrane /

Ukinut pritvor bivšim pripadnicima HVO-a iz Orašja, osumnjičenima za ratne zločine

Image
uz mjere zabrane /

Ukinut pritvor bivšim pripadnicima HVO-a iz Orašja, osumnjičenima za ratne zločine

Ukinut je pritvor bivšim pripadnicima HVO-a osumnjičenim za ratne zločine. Uhićeni su potkraj listopada pod sumnjom da su odgovorni za ratne zločine počinjene na području Bosanske Posavine. Sva devetorica na putu su iz Sarajeva za Orašje. Otišli smo uživo u Orašje, koje je s oduševljenjem dočekalo ovu vijest, a prije toga vam prenosimo reakcije hrvatskog državnog vrha.

"Jako sam sretna zbog toga, i treba da ih puste, zaslužili su da ih puste", izjavila je Izeta Begović iz Orašja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su branili ovo, mi smo branili, tako i treba da bude", dodaje Almir Pećuković iz Orašja.

"Ja sam tako sretan da mi suza radosnica može krenit jer nisam mnoge noći spavo, jer ako se moj zapovjednik kažnjava i ja bio zločinac a ovdje mi nismo krenili nikog da ubijemo nego smo samo branili svoju obitelj, i svoju Posavinu i na kraju ispadne i BIH", poručio je Ivo Mikić, Udruga dragovoljaca veterana Županije Posavske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U RTL-u Danas gostovala je i Senka Nožica, jedna od odvjetnica koja je izborila ovakvu odluku suda. 

"S velikim oduševljenjem sam primio ovu vijest jer smo očekivali da će naši suborci biti pušteni na slobodu. Vrlo je važno što su pušteni da se brane sa slobode jer smo vodili obrambeni rat i ovdje nije bilo zločina, sloboda se krvlju obranila na ovim prostorima. 271 pripadnik HVO-a je smrtno stradao. Ovom odlukom, s obzirom na okolnosti, mislim da će svima nama trebati puno vremena da ponovno steknemo povjerenje u institucije BiH", poručio je MarijanKopić, ministar branitelja Županije posavske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo