važno da imaju opravdanje / Nakon vijesti da je u periodu testnog rada iz CijepiSe izbrisano četiri tisuće prijava, oglasilo se Ministarstvo: 'Riječ o manjem tehničkom neskladu'

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Utvrđeno je da kod 200 građana prijavljenih u testnoj fazi nisu upareni svi podaci koji su nužni kako bi se zainteresirani mogli pozvati na cijepljenje.

24.4.2021.
14:21
RTL
VOYO logo

Nakom medijskih upita da je u periodu testnog rada dana 23. veljače 2021. godine izbrisano iz sustava CijepiSe 4 tisuće prijavljenih građana, Ministarstvo zdravstva poslalo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti: 

Nastavno  na medijske napise koji navode da je u periodu testnog rada dana 23. veljače 2021. godine izbrisano iz sustava CijepiSe 4 tisuće prijavljenih građana, Ministarstvo zdravstva ​ demantira te navode i napominje kako je riječ o manjem tehničkom neskladu između spajanja unesenih podataka s podacima osiguranika u komponenti cijepise.zdravlje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Komentirali Beroš i Capak /

Greška na platformi Cijepise: Izbrisano prvih 3000 ljudi koji su se prijavili za cijepljenje?

Ministarstvo zdravstva došlo je do tog saznanja prilikom traženog očitovanja tvrtke koja je izradila i održava stranicu cijepise.zdravlje.hr. Pri tome je utvrđeno da kod 200 građana prijavljenih u testnoj fazi nisu upareni svi podaci koji su nužni kako bi se zainteresirani mogli pozvati na cijepljenje.

Slijedom tih informacija, Ministarstvo zdravstva je zatražilo promptno rješavanje uočenog problema koji je upravo u tijeku. Unatoč tim nepravilnostima, navedeni građani neće 'izgubiti red' na cijepljenje u sustavu CijepiSe jer redni broj prijave ne utječe na dodjelu termina na cijepljenje već se određuje prema prioritetima koji su definirani u Planu cijepljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominjemo, kako je do sada prijavljeno u Sustav CijepiSe blizu 160.000 građana s ispravno unesenim podacima te, izuzev navedenih tehničkih nepravilnosti, nije zabilježen drugi izazov te prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo