opet je kriva bura / Nakon Zadra, i Dubrovnik srušio temperaturni rekord: Zabilježena je najviša temperatura od 1961. godine

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Danas manje izgledne tolike vrućine

8.8.2022.
9:05
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za dubrovačko je područje upalio žuti meteoalarm i to zbog očekivanih vrućina. Kažu kako će temperature ići i preko 33 stupnja pa se očekuje topla noć i vruć dan.

Ipak, u ponedjeljak bi trebala biti manje izgledna visoka temperatura kakva je recimo zabilježena u Dubrovniku u nedjelju. Kako javlja DHMZ tamo je naime srušen temperaturni rekord iz 1961. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fenski učinak bure jučer je zagrijao Dubrovnik na 38,6 °C što je najviša temperatura zraka izmjerena od početka mjerenja 1961. godine.

No svježiji zrak s kopna već polako stiže i do Jadrana, pa je ovako visoka temperatura danas manje izgledna", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, slična situacija odvila se i dan ranije u Zadru. Tamo je okretanjem smjera vjetra na buru, živa u termometrima skočila s 33 na 38,7 stupnjeva celzijusevih te je također neslužbeno premašen dosadašnji maksimum izmjeren na toj postaji otkad postoje mjerenja od 1961., istaknuli su iz DHMZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo