Po bagerima se poznaje proljeće / Nakon Žnjana i na Čiovu srušeni ilegalni objekti: 'Dobro da se sruše. Mala je plaža, a toliko kafića'

Općina samo od naplaćivanja parkinga uprihodi milijun kuna

16.3.2019.
21:50
VOYO logo

Na dalmatinskim plažama nastavlja se uklanjanje bespravno sagrađenih objekata. Nakon splitskog Žnjana na red je došla plaža na Čiovu koju zovu hrvatskom Copacabanom. No, ovaj put u akciju nisu išli bageri Ministarstva, već su koncesionari sami uklonili objekte.

Iako je do početka sezone ostalo tek nekoliko mjeseci, načelnik je uvjeren kako će plaža do ljeta biti spremna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobrodošla promjena

Po bagerima na plaži se proteklih godina u Dalmaciji poznaje proljeće. Građanima Okruga i njihovim gostima, ovo je proljetno čišćenje, dobrodošla promjena.

"Svako ljeto sam tu, kafići ako nisu imali prave dozvole ja mislim da je dobro da se sruše, a mislim i da je bilo malo previše, mala je plaža, a toliko kafića", kazao je Stipe iz Kanade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što je bilo ovdje to je bilo užas. Mislite da će sad biti bolje, kad se sruši? Sto posto", rekao pak je Jure iz Okruga.

Odluka o rušenju došla iz Zagreba

Sto posto je u to uvjeren i načelnik koji naglašava kako je odluka o rušenju došla iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došlo je sa državnog vrha, počevši od pitanja u Saboru pa kroz Upravni nadzor jedan pa Upravni nadzor drugi pa je Građevinska inspekcija izašla u inspekcijski nadzor bez obzira što imamo urbanistički plan", kazao je Ivica Radić, načelnik općine Okrug.

Sada će biti potrebna brza reakcija kako bi okruška Copacabana do ljeta ponovno bila mamac kupačima jer im o tome ovisi gotovo šestina proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina samo od parkinga godišnje zaradi milijun kuna

Općina od koncesija zaradi 700.000 kuna, od poreza na dohodak, sedamdesetak sezonskih radnika, ubire 400.000, a najlukritivnije joj je naplaćivanje parkinga od kojeg uprihodi milijun kuna.

Nismo uspjeli pronaći koncesionara koji bi nam ispričao drugu stranu priče, kažu samo neslužbeno: "Zabrinuti smo što će dočekati turiste".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik nije zabrinut dapače uvjeren je kako će novi izgled plaže biti po volji i domaćima i gostima.

"Imat će gdje popiti kavu, pojest sendvič, imat će ugođaj na plaži kao i do sad samo u manjim gabaritima", kazao je Radić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada čekaju suglasnost Županije na Plan upravljanja pomorskim dobrom nakon čega će Vijeće odabrati nove korisnike koncesija koji će sve što izgrade na kraju godine morati i ukloniti.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo