nagla promjena vremena / Nakratko ćemo se pozdraviti s proljećem: Stiže obilna kiša i grmljavina, u gorju će pasti snijeg

Image
Foto: Marko Lukunić/Goran Kovačić/Pixsell

Osjet hladnoće pojačavat će jak sjeverac, pod Velebitom bura

18.3.2019.
10:11
Marko Lukunić/Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Nakratko ćemo se pozdraviti s preuranjenim proljećem.

Nije baš lako u to povjerovati nakon ovih proljetnih 20 do čak 24 stupnja u nizinskoj Hrvatskoj, no stiže nam snijeg. Srećom, samo u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oblake i hladnoću donose frontalni sustav i ciklona koji će tijekom ponedjeljka prijeći preko naših krajeva. 

Već jutros u zapadnim predjelima počela je padati kiša. Na sjevernom Jadranu i u gorju mogući su grmljavinski pljuskovi i obilnija kiša. U južnoj Dalmaciji i Slavoniji uglavnom suho, rijetko uz malo kiše. Temperatura na kopnu od 6 do 9, uz obalu od 12 do 14. Puhat će na udare jako jugo.  

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, kišovito i sve hladnije. Sredinom dana temperatura će biti između 7 i 10 stupnjeva. S jačanjem sjeverca i temperatura će se sniziti na otprilike 5 Celzijevih stupnjeva. U višem gorju kiša će prijeći u snijeg. 

U zapadnoj Slavoniji poslijepodne pretežno oblačno i kišovito, a slaba kiša se u istočnijim predjelima očekuje kasnije popodne. Temperatura na zapadu slična jutarnjoj, a u Baranji, Srijemu i Podravini oko 15 stupnjeva. Međutim, sjeverac će ojaačati, temperatura se snižavati.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Gdje je nestalo proljeće? Kiša i zahlađenje dočekali Zagrepčane na početku radnog tjedna

Image

Gdje je nestalo proljeće? Kiša i zahlađenje dočekali Zagrepčane na početku radnog tjedna



U Dalmaciji poslijepodne, djelomice do pretežno oblačno uz povremenu kišu, češću na zadarskom području. Puhat će umjereno, na udare jako jugo. Temperatura malo niža od jučerašnje, oko 18 Celzijevih stupnjeva. 

Na sjevernom Jadranu i poslijepodne oblačno uz kišu, a izgledni su i jači grmljavinski pljuskovi. Temperatura sredinom dana  od 12 do 15 stupnjeva. Jugo će okrenuti na buru koja će pod Velebitom navečer imati olujne udare. I u gorju postupno sve hladnije. Kiša će prijeći u snijeg i susnježicu.   

U gorskim predjelima u utorak past će još malo snijega. U ostataku unutrašnjosti kiša će prestati, postupno će se razvedravati. Hladan sjeverac u srijedu slabi. Dnevna temperatura od sredine tjedna u porastu, a jutra ostaju hladna, mjestimice uz mraz.  

Na moru u utorak uz povremenu kišu. Na sjeveru uz jaku buru, u Dalmaciji jugo. Od srijede suho i pretežno sunčano. Bura će se proširiti duž cijele obale i ojačati.

U drugom dijelu tjedna slabljenje vjetra i postupno toplije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo