dani otvorenih vrata / Napad huligana, pa pucnjava dilera: Policija je danas imala pune ruke posla, a sve su promatrali građani

Svi građani Hrvatske koji žele postati policajci nogu se prijaviti do 15. kolovoza

10.6.2022.
21:00
VOYO logo

Skupina razuzdanih huligana jutros je brutalno napala policiju! Istovremeno dileri droge su bez oklijevanja iz kombija zapucali prema interventnim policajcima koji su ih zaustavili. Nakon svega morali su čak intervenirati i policijski psi.

 Sve ovo ipak je bila samo uigrana vježba polaznika policijske akademije i iskusnih policajaca, koju su pratile stotine mladih, na Danu otvorenih vrata policije. Svima koji žele postati čuvari zakona i reda, na ovaj se način, pokušava približiti policijska profesija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo je bio i RTL-ov reporter Boris Mišević koji je razgovarao s zamjenikom ravnatelja policije, Damirom Barićem.

"Po broju trenutno prijavljenih mogu izraziti zadovoljstvo, za sada je to sve dobro, s obzirom na to da težimo izvrsnosti pripremili smo niz aktivnosti u svim policijskim upravama i danas u policijskoj akademiji kako bi mladim ljudima prezentirali rad policije u različitim linijama rada, s ciljem da ih motiviramo i da se prijave u program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac odnosno policajka", rekao je Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako izgleda proces prijave? Barić objašnjava da svi kandidati prvo prolaze psihološko testiranje, zatim moraju pokazati određenu razinu motoričkih sposobnosti i proći motivacijski intervju. Svi koji uspješno prođu ovaj proces na kraju obavljaju liječnički pregled.

Image
'body warn kamere' /

Što se dogodilo s kamerama na policijskim odorama? Plaćamo ih, a ne koriste se

Image
'body warn kamere' /

Što se dogodilo s kamerama na policijskim odorama? Plaćamo ih, a ne koriste se

U akademiji mladi policajci prolaze kroz detaljnu obuku. Barić kaže da se ona može podijeliti u dva segmenta – odgojni i obrazovni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U školi imaju sve one predmete koji će ih pripremiti da budu kvalitetni policajci, a izvannastavna obuka sadržava vještine gađanja, različite borilačke vještine, do specijalne pripreme. Tako da jedan sveobuhvatni program koji osposobi buduće policajci da budu u službi građana", kaže Barić.

Svi građani Hrvatske koji žele postati policajci nogu se javiti do 15. kolovoza ove godine, a policija u svoje redove prima ukupno 480 kandidata. "Iskoristio bih priliku najaviti da ćemo uskoro objaviti natječaj za upis 100 učenika u 3. razred srednje policijske škole, pa apeliram na sve koji završavaju 2. razred srednje škole, a imaju afiniteta prema tom pozivu da nam se jave", rekao je Barić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo