incident na Drveniku Velikom / Napadnuta Splićanka Tonka za RTL Danas: 'Jedna od Čehinja me prvo udarila mobitelom u glavu'

Neslužbeno smo doznali da bi otok uskoro trebala posjetiti inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

24.6.2021.
20:00
VOYO logo

Postoje li u Hrvatskoj nedodirljive privatne plaže i može li itko svojatati pomorsko dobro na otocima? Pitanje je koje se nameće nakon jučerašnjeg incidenta na Drveniku Velikom.

Dvije kupačice svađu s plaže snimile su i objavile. Netom nakon njihovog dolaska na kupanje su se iz vile poviše plaže spustile gošće iz Češke, koje su tvrdile da je to privatna plaža i da ovdje nisu poželjne. Isto im je odgovorio i vlasnik njihova smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nema rezervacije plaže! /

Načelnik Tribunja u 'ratu s ručnicima', za RTL kaže: 'Ne smije se rezervirati javno dobro!'

Image
Nema rezervacije plaže! /

Načelnik Tribunja u 'ratu s ručnicima', za RTL kaže: 'Ne smije se rezervirati javno dobro!'

Policija nije utvrdila elemente prekršaja ili kaznenog djela

Na mjesto incidenta pozvana je policija, koja je ubrzo stigla sa Šolte. Policija izlaskom na teren nije utvrdila nikakve elemente prekršaja ili kaznenog djela. Neslužbeno smo doznali da bi otok uskoro trebala posjetiti inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a sam nadzor pomorskog dobra i je li bilo riječ o devastaciji trebala bi utvrditi nadležna lučka kapetanija.

Verbalno i fizički napadnuta Splićanka TonkaAlujević razgovarala je s RTL-ovom reporterkom Jelenom Tešijom o incidentu na Drveniku Velikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tonka kaže kako je zajedno s prijateljicom odlučila izaći u javnost sa snimkom kako bi spriječila da vlasnik smještaja nastavi postupati s posjetiteljima plaže onako kako se ponašao prema njima. 

"Ništa se tu specijalno i drugačije nije dogodilo. Glupo je da dođeš na kupanje sa šugamanom, znači nikakva povreda posjeda nije bila. Drugo, sve je evidentirano videozapisom", objasnila je Tonka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najprije je mene jedna od tih Čehinja koje su se spustile doli na žalu, udarila mobitelom u glavu na što sam ja mogla svakako reagirati, ali sam se nekako smirila i zamolila sam prijateljicu da Maju da to nekako dokumentira i snimi", nastavila je Splićanka.

Tonka je objasnila kako je vlasnik smještaja, kao što se vidi u videozapisu, rekao da na plaži nema ni milimetra pomorskog dobra te da se na tom mjestu mogu kupati samo njegovi gosti, a da drugoma nije dopušteno te da se tako i oglašava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje raporterke kako komentira da se netko oglašava da posjeduje privatnu plažu, Tonka je odgovorila da: "Mi se u ovoj zemlji ne možemo pohvaliti ni sa tvornicama ni nemamo ništa značajno, ni sa ljudskim resursima". Dodala je da se u Hrvatskoj možemo pohvaliti samo s našim morem, "to je ono što mi imamo posebno, naša žala, naši otoci".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo