prijeti im osam godina zatvora / Napali ga dok je spavao i to zbog istarske zastave? 'Vojnik će vjerojatno biti nečasno otpušten iz vojske!'

Napadnutog umirovljenika posjetili su pripadnici Tigrova. S njim je razgovarao i Krstičević i ispričao mu se

22.7.2019.
20:35
VOYO logo

Uhićena su trojica mladića koji su jučer u ranim jutarnjim satima brutalno pretukli umirovljenika u Puli. Jedan od njih je i hrvatski vojnik. MORH se ispričao i najavio sankcije ako se sumnje pokažu točnima.

Napadačima je očito smetala istarska zastava koja uz hrvatsku visi u kafiću, u kojem je pretučeni Puljanin radio kao čuvar. S teškim ozlijedama sada je u pulskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterka RTL-a Ida Balen donijela je nove detalje o ovom slučaju. 

"Vojnik uhićen u napadu je iz Petrinje. U bolnicu su došli predstavnici Tigrova. Rekli su da je to sramotan čin, kontaktirali su njegovu obitelj. Vojnik koji je sudjelovao u napadu bit će vjerojatno nečasno otpušten iz vojske", kazala je reporterka RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapovjednik 1. mehanizirane bojne Tigrovi, Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, bojnik Krešimir Kršinić posjetio je Evelina Valu koji se u Općoj bolnici u Puli oporavlja od posljedica napada i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske.

Image

Napadnutog umirovljenika u bolnici posjetio zapovjednik Tigrova

Image

Napadnutog umirovljenika u bolnici posjetio zapovjednik Tigrova

Također, tijekom ponedjeljka i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević telefonom je razgovarao s Valom te mu se ispričao i zaželio mu brzi oporavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo posjetiti gospodina Valu i izraziti žaljenje i vidjeti možemo li mu pružiti nekakvu pomoć jer HV najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje našeg pripadnika. Ovakvo neprilično ponašanje bit će stegovno kažnjeno. Trenutačno su izvidi u tijeku, i kad istraga bude gotova, dat ćemo detaljne podatke, međutim ovo može rezultirati izbacivanjem iz vojske", rekao je bojnik Krešimir Kršinić, zapovjednik Tigrova.

Gospodin Vale rekao je kako prihvaća ispriku i zna da je u pitanju djelo pojedinca, poručuju iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reporterka RTL-a kazala je da su napadači i dalje u policiji na ispitivanju. Nakon toga bit će odvedeni u pritvorsku jedinicu. Sutra će biti predani u Državno odvjetništvo. Prijeti im i do osam godina zatvora. Istarska zastava im je bio očiti motiv za napad. Dvojica su prijetili, pa se trojica vratili i napali starijeg muškarca dok je spavao. Dvojica napadača su iz Zagreba, jedan iz Petrinje.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo