Uz šampanjac i škampe / Napeto na Pantovčaku: 'Odbačeni' saveznici otkrivaju tajne, a desnica 'udara' na Grabar Kitarović

Kolinda Grabar Kitarović kraj 2018. godine će vjerojatno pamtiti po udarcu krajnje desnice.

1.1.2019.
8:00
VOYO logo

Kolinda Grabar Kitarović kraj 2018. godine će vjerojatno pamtiti po udarcu krajnje desnice.

Zamjerili su joj da je ponovno pokleknula pred Vladom, i nakon što je smijenila svog savjetnika Matu Radeljića odobrila odlazak premijerova prijatelja Joška Pare, kojega je prije javno kritizirala, za veleposlanika u Belgiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Isti dan kada je smijenila Radeljića predsjednica je uručila vjerodajnice veleposlaniku Pari, a njega je osobno sumnjičila za korupciju', tvrdi na društvenim mrežama neslužbeni glasnogovornik desnice Velimir Bujanec. I ide dalje - prvo je to veliko poniženje nove Kolinde.

Je li na djelu obračun desnice s predsjednicom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi je teško reći, jer ćemo vidjeti što će donijeti idući tjedni i mjeseci. Pokazalo je ovo vrijeme koji su to ljudi stajali iza tih povremenih zaoštravanja na crti predsjednica, Vlada, HDZ", kazao je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Veza predsjednice i Bujanca javno je poznata još od inaguracije kada joj je bio VIP gost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada Bujanec tvrdi kako mu se Grabar Kitarović prošle godine pridružila na večeri u jednom restoranu i rekla da se pozabavi Joškom Parom, jer tvrdila je, gdje god je bio veleposlanik, Hrvatska je ostala bez vrijedne nekretnine. 

Bivši predsjednik je zgrožen, ali kaže, ako je istina, to je još jedna potvrda da je Grabar Kitarović bila zastupnica radikalne desnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista je strašno da predsjednica države huška medije prema nekim osobama koji nisu po volji. To je najniži politički pristup, političko uličarstvo, nedostojno predsjednice države", komentirao je Ivo josipović, bivši predsjednik Republike.

Večeru na kojoj je predsjednica navodno pila pjenušac i jela škampe, iz njezina Ureda ne demantiraju već samo poručuju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino mogu i hoću odgovoriti na optužbe oko Joška Pare. I tu želim naglasiti da je Državno odvjetništvo odbacilo sve prijave i navode protiv njega.“

O svemu kako sam kaže, ništa ne zna Zlatko Hasanbegović iz Neovisnih za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O dvorskim spletkama ne znam ništa... Ona je zaključila da do birača HDZ-a može isključivo preko Andreja Plenkovića i to je pozadina svih ovih odluka", kaže Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnih NZH.

Godinu i pol predsjednica nije štedjela Vladu. Tvrdila je da se ne provode reforme, da je izvanredno stanje. No Nova godina donosi i novi smjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem da će biti razdoblje suradnje, popravljanje onoga sve ga što treba poptraviti. Predsjednica je proistekla iz naše političke obitelji", ustvrdio je Jandroković.

Gordan Maras, saborski zastupnik iz redova SDP-a očekuje: " Da se desi promjena, da konačno nemamo predsjednicu koja će jesti škampe i piti šampanjac s marginalnom desnicoim i huškati ih da rade protiv veleposlanika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar Kitarović kreće u zadnju godinu mandata a ujedno i borbu za još dodatnih pet godina na Pantovčaku.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo