RAZLOG ZA PONOS / Napokon dobra vijest za hrvatsku brodogradnju! 'Malo brodogradilišta na svijetu može ovako nešto'

Prvi polarni kruzer ikada izgrađen u Brodosplitu uplovio je u splitsku luku kako bi ga vlasnik preuzeo

23.5.2019.
18:35
VOYO logo

Konačno dobre vijesti iz hrvatske brodogradnje. Brodosplit je jutros isporučio polarni kruzer sagrađen za nizozemskog naručitelja. To ujedno znači da će u državni proračun biti uplaćeno 36 milijuna eura kojima je Vlada jamčila isporuku. 

Kako je dovršen u dogovorenom roku, kupac je bio iznimno zadovoljan pa je naručio još jedan, identičan brod. Prvi polarni kruzer ikada izgrađen u Brodosplitu uplovio je u splitsku luku kako bi ga vlasnik preuzeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je brodogradilište isporučilo brod na vrijeme i možete biti ponosni zbog toga. Nema brodogradilišta trenutno, čak ni među velikima, koje isporučuje na vrijeme. Uvijek kasne", naglasio je vlasnik Wijnand van Gessel.

Dugačak stotinu te širok više od 17 metara, prima oko 200 putnika uz 70 članova posade, među kojima nema Hrvata. Isporuka kvalitetnog proizvoda na vrijeme bila je dovoljna da bi se vlasnik odlučio na ponovljenu narudžbu. Ministar Darko Horvat sretan je i zbog Škvera i zbog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polarni kruzer primjer je specijaliziranih plovila koja u Brodosplitu smatraju budućnošću hrvatske brodogradnje pa je čelni čovjek DIV grupe Tomislav Debeljak, potaknut uspjehom, najavio kupnju dvije nove dizalice.

"Znači da duboko vjerujemo u njega i to izbacuje Brodosplit u sami tehnološki vrh na svijetu, a onda sljedeća faza, napravit ćemo jedan zid o svom trošku, suhog doka", izjavio je Debeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsko brodogradilište, čini se, plovi mirnim vodama, kao jedina preostala industrija u gradu Svetog Duje.

"Ovo nije samo održavanje na životu, ovo je razvoj. To je ono što me izuzetno veseli i zbog toga je danas jedan dobar dan, dan za zadovoljstvo i sreću u Splitu", ponosan je splitski gradonačelnik Andro KrstulovićOpara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve zahvaljujući uspjehu pri izgradnji Hondiusa koji je krenuo na svoje prvo putovanje u Nizozemsku. 

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo