NOVE LOKACIJE / Napokon prestaju gužve u Petrinjskoj i Heinzelovoj: pogledajte na kojim još lokacijama od danas možete izvaditi osobne dokumente

Od danas, osobne dokumente moguće je izvaditi na još tri lokacije - u policijskoj postaji u Novom Zagrebu, te u Dubravi i Črnomercu

20.3.2017.
18:28
VOYO logo

Gužve i redovi uskoro bi trebali postati prošlost. Vozačka dozvola, osobna iskaznica, putovnica - sve ove dokumente Zagrepčani od danas mogu izvaditi bliže svom domu, na tri nove lokacije - u policijskoj postaji u Novom Zagrebu, te u Dubravi i Črnomercu

Dokumente Zagrepčani mogu vaditi gdje god se zateknu, na bilo kojoj lokaciji, radnim danom od 7 do 15 sati. "Na taj način kao servis naših građana omogućit ćemo da oni na efikasniji i jednostavniji način ostvaruju svoja prava i obveze", tvrdi Davorka Čavić iz PU zagrebačke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se radi, prvog je dana u Črnomercu provjerio i ministar Vlaho Orepić. Uz ishođenje dokumenata, na novim se šalterima mogu prijaviti prebivalište i boravište. Ono što mnogi, pa i sam ministar - miješaju. 

Na isti način MUP problem namjerava riješiti i u drugim gradovima, a na raspolaganju će građanima prema potrebi biti i mobilni šalteri. Dio je to najavljivane funkcionalne reorganizacije MUP-a. "Mi ćemo ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno cijelu policiju primaknuti  građanima i funkciji građana, ovo je samo početak u tom smjeru", tvrdi Orepić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, one koji će ovih dana zatražiti i dobiti e-osobnu iskaznicu, uz manje gužve, ugodno bi mogli iznenaditi i darovi. "Mi ćemo od današnjeg dana i povodom 25 obljetnice hrvatskih isprava dijeliti građanima čitače za osobne iskaznice kojim će moći pristupiti sustavu E-građani", rekla je Branka Šepac Blažanović, načelnica Sektora upravnih poslova PU zagrebačke.

Jer prema posljednjim podacima Ministarstva uprave - sustav e-građani koristi oko 360 tisuća ljudi. Od toga, manje od 1 posto ulogirao se koristeći e-Osobnu iskaznicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo