prilično komični zahtjevi / Napokon se pojavio netko tko je postavio neke uvjete Mostu: 'Jamstva morate ovjeriti kod bilježnika!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Otkriveno je čime će Petrov i ekipa ovoga puta uvjetovati postizbornu suradnju s, podrazumijeva se, Narodnom koalicijom ili HDZ-om

31.8.2016.
9:11
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Pompozno najavljivani uvjeti Mosta za koaliranje s nekom od stranaka ili koalicija nakon izbora uskoro bi mogli vidjeti svjetlo dana. Ipak, Jutarnji list uspio je doznati čime će Božo Petrov i ekipa ovoga puta uvjetovati postizbornu suradnju s, podrazumijeva se, Narodnom koalicijom ili HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o ukupno pet zakona, a oni koji sebe ni u kom slučaju ne smatraju ucjenjivačima zahtijevaju da se ti njihovi zakoni prvo izglasaju u Saboru, pa će Most tek tada glasati za povjerenje novoj Vladi.

Riječ je o ovih pet zakona:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. izmjene Zakona o financiranju političkih stranaka (redukcija izvora i visine prihoda)
  2. izmjene Zakona o pravima i dužnostima saborskih zastupnika (rezanje prava i penali za neispunjenje obveza)
  3. hitno donošenje strategije gospodarenja otpadom (hitnost nalaže EU)
  4. izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (Državna revizija kontrolirala bi poslovanje HNB-a)
  5. prva faza reforme lokalne uprave i samouprave (smanjenje političara i činovnika u općinama).

No, na političkoj sceni se napokon našao netko tko je odlučio i od Mosta zatražiti ispunjenje određenih uvjeta. Tako je HNS jutros poslao dokument pod nazivom 'Nužna jamstva Mosta za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti' u kojem su Mostovcima postavili sedam uvjeta koje moraju ispuniti kako bi sudjelovali u vlasti uz napomenu da ta jamstva moraju ovjeriti kod javnog bilježnika.

"S obzirom da Most traži jamstva od drugih političkih stranaka, HNS traži jamstva od Mosta koja su preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti. To je moguće samo ukoliko ponude sljedeća jamstva:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. MOST će početi donositi odluke preuzimajući političku odgovornost za njih. MOST će prestati političku odgovornost prebacivati na povjerenstva, stručnjake, liječnike, specijaliste, indicije obavještajne zajednice, konzultacije kod predsjednice ili referendume.
  2. MOST će priznati samom sebi i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da je politička organizacija (bilo bi poželjno da kaže i čija). MOST će priznati i da njihovi članovi i kandidati na izborima nisu promatrači političkog sustava već političari, s obzirom da se bave - politikom.
  3. MOST će odustati od maltretiranja hrvatske javnosti i prijetnji trećim izborima u godinu dana ako Božo Petrov ne postane premijer, bez obzira na broj osvojenih mandata.
  4. MOST će se ispričati građanima što nisu proveli nijednu obećanu reformu. MOST će obećati da će početi rješavati i druge probleme, a ne samo one koje je sam stvorio, poput dovođenja Tomislava Karamarka na vlast.
  5. MOST će se obvezati da će na svaku mjeru koja se tiče drugih političkih stranaka prethodno donijeti i provesti najmanje pet mjera koje se odnose na poboljšanje života građana.
  6. MOST će svečano obećati da će dužnosti u Vladi obnašati tek nakon završetka ubrzanog tečaja iz funkcioniranja države i gospodarstva, a u skladu s potrebama građana i važnosti situacije u državi, što znači i nakon 17:00 sati radnim danom te u dane vikenda.
  7. MOST će konačno utvrditi najbolji put do Hrvatskog sabora, da putem ponovno ne izgubi značajan broj zastupnika."

Hoće li svi ovi zahtjevi ostati samo mrtvo slovo na papiru kao što je to često slučaj ili se možemo nadati da će ovoga puta hrvatski političari stajati iza svojih riječi i obećanja ostaje za vidjeti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo