Analiza RTL Direkta / Narikače, amazonke, reptili i jednorozi. Devet dana i 158 minuta stand upa Zorana MIlanovića

Pojava termina narikača jučer je zahvaljujući predsjedniku guglana kao nikad prije, danas su na redu guslari

1.10.2020.
22:55
VOYO logo

Ovaj trenutak posljednjih dana znači da kreće verbalna bujica, za koju se nikad ne zna kamo će otići. Sve pod punom sviješću i odgovornošću.

"Nema još vina, vino bu tek došlo. Pitanje: Probali ste sad? Ma to je gemišt. Jedan. Izvolite", kaže predsjednik Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako smo danas izvoljeli slušati opravdavanje uvreda na račun saborskih zastupnica Orešković i Puljak.

"Ja mislim da nikad nisam imao s ovom vrstom komunikacije, da me netko optužio da trešam ili šikaniram žene, baš nikad. I baš sad. Prema tome, da, sve što sam rekao ima svoju nit i logiku, i ima namjeru da upozori, dakle imamo posla s prevarantima. Jeste li mogli ipak na primjereniji način upozoriti? O je... što sam ja sad pričao 15 minuta", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo, o Amazonkama...
"Neću ljude koji smatraju da na parter, na hrvački meč, u figurativnom smislu, mogu doći s nožem, da im se ne vrati. Bile to žene, muškarci, tako svejedno, želiš da te se tretira kao Amazonku, budi spremna na to. Inače, Amazonke su u grčkoj mitologiji ustvari negativna pojava", pričao je predsjednik. 

Pojava termina narikača jučer je zahvaljujući predsjedniku guglana kao nikad prije.
Danas su na redu guslari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema muškaraca koji se bave narikanjem profesionalno, ali postoje guslari, to je pandan. I jedni i drugi guslaju s time što guslar zna biti toksičan. Dakle, zna biti povijesno orijentiran, govoriti o slavnim pobjedama, a iz takvog guslanja obično završimo u novom ratu", opet Milanović.

Okomio se onda i na udrugu BABE: "To je tako neukusan i neduhovit naziv za jednu žensku udrugu da ga zaista samo netko tko je samodopadan može dati. Dakle, moja poruka gospođama iz BABA koje nisu babe mijenjajte ime".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovo sve je samo od danas - a predsjednik Republike je otkako je javnost doznala za klub u Slavonskoj, dakle u samo 13 dana, maratonske izjave davao devet puta diljem zemlje, izračunali smo da je ukupno govorio čak 158 minuta, odnosno 17 i pol minuta u prosjeku.

A bilo je tu svega. Od spominjanja raznih životinja: "Ne, bili su jednorog i tri reptila".
"Njegovi ministri su još mjesecima, ako je sve što čitamo istina, kao zadnji magarci dolazili u situaciju da se osramote".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do raznih filmskih referenci: "Ovo su stvari za koje mi govore, nemoj to, skrećeš pažnju s bitnoga. Ali to bitno sam ja, ja osobno, prve minute, uskliknuo. Kao dječak. Ja. Nijedan novinar".

"Kada Ingrid Bergman poludi u filmu Georgea Cukora, kada jedan muškarac od nje radi potpuno ludu, i ona smatra da je na kraju luda, da nešto s njom nije u redu, a čovjek je sustavno manipulira. To je gaslighting, zapamtite taj pojam, jer to se katkad događa u Hrvatskoj. Naprosto vas gledaju i čine vas budalama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voli spominjati i gdje je sve bio, danas recimo u kontekstu sukoba Armenije i Azerbejdžana.

"Ovo sad podsjeća na '94. godinu, kad sam ja tamo bio, mjesec dana nakon što je sklopljeno primirje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A pred neki dan smo doznali da je gotovo stradao 11. rujna.




Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo