gorući problem / Narkomanske igle u vrtićima, a političari šute: Trg Maršala Tita riješio se u nekoliko sati. Djeca nam, očito, nisu toliko važna

Djevojčica u osječkom vrtiću, dječak na poznatoj splitskoj plaži - a sada i vijest iz Zagreba - o djevojčici koja se u šetnji s vrtićkom grupom ubola na narkomansku iglu!

27.10.2017.
19:27
VOYO logo

Poneki glas političara čuje se uvijek nakon ovakvog događaja, pa tako i ovoga puta - sve do sljedećeg slučaja. 

 Park s praznim bocama alkoholnog pića. Tu se igraju djeca područnog vrtića Tratinčica. Točnije, igrala su se donedavno dok se šestogodišnja djevojčica nije nabola na iglu odbačene šprice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada djeca u ovom vrtići izlaze van tek ako ih odvedu u glavni vrtić u kvartu. Događaj se zbio sredinom rujna i do danas nema rješenja. Vrtić i dalje nije ograđen, a roditelji djevojčice, zbog perioda inkubacije, i dalje ne znaju je li njihovo dijete sto posto zdravo.

Iz vrtića pak tvrde da se djevojčica nije ni nabola na iglu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na dijelu školskog igrališta koje ponekad koristimo dijete je pronašlo odbačenu špricu. Po očitovanju pisanom i usmenom odgojitelja nije došlo do ubodnog incidenta  jer je igla na sebi imala zaštitnu kapicu", kazala je Nevenka Bakša, ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica.

Na ovaj je problem jučer u gradskoj skupštini upozorila Bruna Esih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je najvažnije zbog čega je uopće došlo do ozljede djeteta je što vrtić nema ono osnovno dakle nema pripadajući, kontrolirani i ograđeni prostor za igru te djeca svoje vrijeme na zraku provode na javnoj površini", kazala je Bruna Esih, saborska zastupnica (NHR). 

Gradonačelnik je odmah obećao - već sutra, a to je danas, postaviti će nadzorne kamere i ograditi vrtić. Danas bi tu temu rado izbjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idući tjedan, idući tjedan. Sve ćete dobiti na vrijeme već sam dao raspored", kazao je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba.

Čini se da se i sam gradonačelnik preračunao.- Gdje u ovolikom parku postaviti kamere?! Vrtić mora dobiti svoj ograđeni prostor, a djeca u njemu prije svega- sigurna! Kad je u pitanju putokaz na kojima piše Trg Maršala Tita problem se riješio u svega nekoliko sati. Djeca nam, očito, nisu toliko važna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo