POZIV BIRAČIMA / Narod odlučuje: 'Kaznite kradljivce referenduma na izborima za EP '

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Građanska inicijativa Narod odlučuje objavila je u utorak da je pokrenula kampanju

23.4.2019.
15:04
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Riječ je o kampanji kojom poziva birače da izađu na izbore za Europski parlament i svojim glasovanjem kazne sve političke opcije koje su hrvatskom narodu oduzele Ustavom zajamčeno pravo na referendum te dokinule razvijene demokratske standarde u Hrvatskoj.

"Građanska inicijativa Narod odlučuje prikupila je dovoljno valjanih potpisa birača za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava - 405.342 valjanih potpisa za prvo, odnosno 407.469 valjanih potpisa za drugo referendumsko pitanje. Iako je prikupljeno dovoljno valjanih potpisa te su ispunjene sve ustavne i zakonske pretpostavke za raspisivanje referenduma, Plenkovićev HDZ je u suradnji s SDP-om, SDSS-om, HNS-om, GLAS-om i drugima iz oporbe spriječio referendum koji bi omogućio biračima da sami odlučuju o tome tko će ih predstavljati u Saboru", navode u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz GI Narod odlučuje stoga pozivaju birače da izađu na izbore i kazne kradljivce referenduma. "Kažu da se ne znamo potpisati. Pokažimo im da znamo zaokružiti", poručili su biračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo