ministar filipović / 'Naši sugrađani, pogotovo najugroženiji, trebaju biti sigurni da će država biti uz njih, da ćemo pomoći'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Detaljno će prezentirati mjere kada one budu u potpunosti izbrušene, kaže

18.8.2022.
14:18
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

"U cilju osiguranja sigurnosti opskrbe plinom RH odlučili smo krenuti s investicijom ukupne vrijednosti od 180 milijuna eura. Jako je važno ići u tom smjeru. Želimo pozicionirati Hrvatsku kao lidera na energetskoj karti Europe", kazao je Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja nakon sjednice Vlade.

Kaže kako je najznačajnija današnja odluka Vlade ona koja se odnosi na povećanje kapaciteta LNG-a i izgradnju plinovodne mreže na relaciji Zlobin - Bosiljevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo biti dobavni pravac i za Mađarsku i za BiH. I na tome ćemo ubuduće kontinuirano raditi. Dijelom ćemo to razvijati iz sredstava EU, a dijelom iz proračuna', rekao je.

Image
predsjednik UGP-a /

'Očekujemo hitan sastanak s Filipovićem, vratite se s godišnjeg! Poduzetnici neće stajati sa strane'

Image
predsjednik UGP-a /

'Očekujemo hitan sastanak s Filipovićem, vratite se s godišnjeg! Poduzetnici neće stajati sa strane'

Kazao je kako je cijena električne energije na dašanji dan 10 puta veća od onog što građani plaćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo jačanjem plinovodne mreže ojačati opskrbu Slovenije, kako sam rekao ranije Mađarske, te kasnije i BiH. Bilo je ljudi i protiv LNG-a koji se sada pokazuje jako važan. Tako je i ovo jako važan projekt zbog energetske neovisnosti", napomenuo je.

Dodaje kako će raditi sve ono što je potrebno, i što vodi prema neovisnoj opskrbi energijom. Dodaje kako je na stolu nekoliko scenarija, a da uskoro izlaze i s mjerama - za koje vjeruje da će svi biti zadovoljni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo dozvoliti niti da vrtići, starački domove, škole, bolnice budu u situaciji da ne mogu plaćati energente. Detaljno ćemo prezentirati mjere kada one budu u potpunosti izbrušene. Naši sugrađani, pogotovo najugroženiji, trebaju biti sigurni da će država biti uz njih, da ćemo pomoći", poručio je.

"Najavili smo da će paket biti predstavljen najesen. U tom roku će on i biti predstavljen. Svjesni smo situacije, znamo da treba pomoći ljudima. Intenzivno se na tome radi, prema tome, svatko tko je ugrožen imat će podršku države", zaključio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo