Ivana Maletić za Vijesti.hr / 'Nasljednika Martine Dalić čeka težak posao. Mene nitko nije zvao i ništa mi konkretno nije ponuđeno'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Fokus današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a bit će na Plenkovićevom imenovanju novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade

21.5.2018.
11:00
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

HDZ će danas s početkom u 17 sati održati sjednicu Predsjedništva stranke, na kojoj će glavna točka biti završna rasprava o Statutu, no to ne znači da će i sav fokus biti usmjeren na statutarna pitanja. 

Danas će sve, kako članove stranke, tako i sav politički vrh ali i javnost, mnogo više zanimati premijerovo izvješće o najaktualnijem stanju u Agrokoru kao i ime novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade nakon što se s obje potonje funkcije maknula Martina Dalić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

>>Tomislav Ćorić ipak neće biti novi ministar gospodarstva? 'Tražio je pripajanje ministarstava, no to mu nije prošlo'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među imenima koja su se dosad povlačila po medijima kao najizglednijim kandidatima da popuni tu upražnjenu poziciju je i ono Ivane Maletić, zastupnice u Europskom parlamentu koja je na toj poziciji, prije no što je postao premijer, surađivala s Andrejom Plenkovićem. 

"Statut će biti glavna tema, ali naravno da svi čekaju detaljno objašnjenje događaja koji su posljednjih par tjedana potresali vrh stranke", ističe Maletić u razgovoru za Vijesti.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša eurozastupnica ne dvoji - budućeg nasljednika Martine Dalić čeka težak posao. 

"Osobu koja dođe na to mjesto čeka ogroman posao. Izazova i konkretnih problema ne manjka i to vidimo u medijima svakog dana, no to smo znali i kad smo išli u parlamentarne izbore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O glasinama koje kruže i koje upravo nju postavljaju na tu poziciju, Maletić samo poručuje kako ne želi pričati hipotetski. 

"Gledajte, mene nitko nije zvao, ništa mi konkretno nije ponuđeno, tako da o stvarima poput bih li ja ili ne bih, i kako bih radila na tom mjestu, zasada ne želim hipotetski govoriti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najizgledniji kandidat, tvrdi Maletić, za nju je aktualni ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

"Tomislav je već u Vladi, zna njezin rad, i u tom slučaju bi došlo do spajanja dvaju novih ministarstava što bi unatoč brojnim izazovima koje bi to donijelo, po meni ipak olakšalo rad ove Vlade."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu su se pojavile nove informacije prema kojima bi Martinu Dalić na čelu resora za gospodarstvo mogao zamijeniti Darko Horvat, dok bi mjesto potpredsjednika Vlade pripalo Tomislavu Tolušiću.

Nezadovoljstvo u HDZ-u nije nova stvar. O mogućoj eskalaciji i govoru protiv premijera na Predsjedništvu stranke od strane nekog od nezadovoljnika, Maletić kaže - sve je moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je ljudi, puno različitih mišljenja kola strankom, imali smo sad tu Istanbulsku koja je dovoljno poremetila redove unutar vladajuće stranke i teško je reći što će se tu dogoditi. No, ipak smatram da je premijer Plenković htio napraviti najbolje i da on ima dobre ciljeve. Je li se u svemu tome dogodilo nešto što i njega uvlači u cijelu situaciju, to trebaju utvrditi institucije. S njime sam radila u Bruxellesu i bili smo prijatelji, pa mi je teško pomisliti da je bio uključen na neki negativan način. Zaista se nadam da kad Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i ostale involvirane institucije odrade svoj posao, da će se pokazati da je ostavka Martine Dalić bila dovoljna", zaključila je Maletić. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo