korupcijska afera / Obračun u Kutini: Gradonačelnik smjenjuje direktoricu, USKOK pročešljao Grad i tvrtku! Župan za RTL najavio rješenje, evo kada

Dok prvi čovjek Grada o svemu šuti, zviždačica koja je kutinskog gradonačelnika suočila s ozbiljnim dokazima o zapošljavanjima preko veze - uskoro će ostati bez posla

14.9.2021.
18:38
VOYO logo

USKOK je upao u gradske prostorije u Kutini, ali i poduzeće Eko Moslavina koje je zbog korupcijske afere već nekoliko dana pod povećalom javnosti.  

Dok prvi čovjek Grada o svemu šuti, zviždačica koja je kutinskog gradonačelnika suočila s ozbiljnim dokazima o zapošljavanjima preko veze - uskoro će ostati bez posla. Grad je raspisao novi natječaj za njezino mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je aferu u gradu, ali za nagradu je sada - smjenjuju. 

Žena koja je pokazala kako se zapošljava u Kutini - sinoć je na internetu doznala da je Grad raspisao novi natječaj za njezino radno mjesto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Definitivno smatram da je ovo osvetničkog karaktera to iz razloga obzirom da sam prijavila kaznena djela, jer sam prijavila gradonačelnika Kutine, a to je sve razvidno iz činjenice da za ostala trgovačka društva koja spadaju u Kutini nisu raspisani natječaji za izbor člana uprave odnosno direktora", kaže direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila.

Sve je počelo prije nekoliko dana kad je Cvrtila u javnost dala i konkretne snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
raspisao natječaj /

Direktorica koja je otkrila uhljebe za RTL.hr: Umjesto da gradonačelnika privedu, njemu se daje prilika da se osvećuje i da me smjenjuje

Image
raspisao natječaj /

Direktorica koja je otkrila uhljebe za RTL.hr: Umjesto da gradonačelnika privedu, njemu se daje prilika da se osvećuje i da me smjenjuje

Gradonačelnik Kutine o svemu šuti i izbjegava medije. Preko glasnogovornice je samo poručio - kako je sve rekao prije nekoliko dana na konferenciji za medije. Kako doznajemo, USKOK je jutros upao u gradske prostorije - baš kao i u trvtku Eko Moslavina i uzeo svu dokumentaciju koja im je trebala. 

"Pozorno pratimo cijelu situaciju u Kutini i situacija će biti razriješena do kraja tjedna. Ponavljam, ne prejudicirajući ničiju krivnju - oštro osuđujemo korupciju i ne dopuštamo korupciju u nikakvom obliku. Kako mislite bit će razriješena? Hvala vam lijepo, molim vas za razgovor krajem tjedna ako budete zainteresirani. Ostavka? Hvala lijepa", rekao je župan sisačko-moslavački Ivan Celjak (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvrtila ne žali ni zbog čega. I opet bi, kaže, napravila isto - jer smatra da je njezin postupak jedini ispravan.

"Kakvu poruku mi šaljemo kao društvo? ako prijaviš nezakonitosti i kaznena djela, ti si taj koji će nastradati a oni koji bi trebali nastradati i protiv kojih bi se trebale vršiti određene kaznene radnje, njima se dopušta da one koji su ih prijavili da ih smjenjuju i da im se osvećuju", jasno će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj za mjesto direktora Eko Moslavine traje 15 dana. Adrijana Cvrtila poručuje kako će se javiti - jer ispunjava sve uvjete. Pitanje je hoće li imati protukandidata i hoće li gradonačelnik s njom uopće razgovarati - jer u zadnjoj rečenici natječaja stoji - Grad ima pravo poništiti natječaj i ne prihvatiti nijednu dostavljenu ponudu. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo