DSV još šuti / Nastavlja se drama oko Turudića: On za sve optužuje policiju, a oporba traži njegovu ostavku

Turudić je za presudu, kaže, doznao iz medija, a na sud za taj slučaj nije dolazio jer nijedan poziv, tvrdi, nije dobio

25.9.2019.
18:32
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog prebrze vožnje. No, iz presude koja je dospjela u javnost vidi se kako se nije odazivao na ročišta te da je policajac ustvrdio kako Turudić "nije stao na upozorenje".

Dok oporba zaziva njegovu ostavku, sudac Turudić iznio je svoju stranu priče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turudić jutros pred sudom priznaje prekršaj, ali za sve optužuje i policiju: "Vozio sam prebrzo. Smatram da je tome prekršaju doprinijelo i ponašanje policije".

Tvrdi, sve se dogodilo u siječnju kada se sa suprugom vozio bjelovarskom obilaznicom iz Virovitice u Zagreb. A onda je, dodaje, uočio automobil iza sebe za koji nije znao da je presretač.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nelagoda, pusta cesta, i zašto se baš za mene zalijepio i ja sam ubrzao i to i jest moj krimen - to priznajem, brzo sam vozio, koliko je tamo registrirano", rekao je Turudić.

Tvrdi da pozive nije dobio

Ali priče da je bježao - tvrdi - nisu točne, iako upravo to stoji u presudi koja opisuje iskaz svjedoka, policajca koji ga je zaustavio: "Vozača su pokušali zaustaviti kod Barutane na način da su vozilo prestigli i upalili svjetlosnu oznaku 'Policija - slijedite nas'. Vozač je unatoč tome nastavio s kretanjem te je isti zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što biste vi napravili da netko ide iza vas? Biste li se zaustavili? Dok me nije pretekao, ja se nisam zaustavljao. Da je tome tako, zašto onda policajac nije izdao prekršajni nalog za teži prekršaj - nego zaustavljanje na poziv policije, to je puno teži prekršaj?", pita se Turudić.

Ivan Turudić za presudu je, kaže, doznao iz medija. A na sud za taj slučaj nije dolazio jer nijedan poziv, tvrdi, nije dobio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok predsjednik Vrhovnog suda o ovome slučaju izbjegava dati jasno stajalište, resorni ministar pravosuđa je oprezan, a oporba složna: "Turudić više nije dostojan sudačke dužnosti".  

"On je pokazao ignoriranje, bahaćenje, potcjenjivanje cjelokupnoga represivnog i sudskog aparata", rekao je Željko Jovanović (SDP).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Turudića je i Mostov Nikola Grmoja: "To samo pokazuje u kakvom je stanju pravosuđe, o čemu ja govorim cijelo vrijeme".

Zbog prekršaja na cesti Ivanu Turudiću ovo je već drugi put da je u medijima. Prvi put ime mu se spominjalo zbog brze vožnje u Virovitici. Tada nije kažnjen jer se nije moglo utvrditi tko je njegovim automobilom napravio prekršaj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno sudbeno vijeće o slučaju "Turudić" nije se oglasilo. Ove godine pokrenuli su sedam stegovnih postupaka protiv sudaca. Četiri su nepravomoćno završena - ukorom, novčanom kaznom ili razrješenjem, ali uglavnom zbog neurednog obnašanja dužnosti. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo