Komplikacije / Nastavlja se kaos oko izdavanja e-propusnica, ali od ponedjeljka idu nova pravila: 'Snaći ćemo se'

Nekim građanima propusnica treba i ako moraju samo nekoliko ulica dalje od svojih domova

5.4.2020.
7:55
VOYO logo

Iako je riješeno izdavanje propusnica za dvije kategorije koje su bile kritične: studenti koji rade te zaposleni na autorski ugovor, danas je prava strka nastala u nekoliko županija.

Bez papira ne može se do njiva, a nekim građanima propusnica treba i ako moraju samo nekoliko ulica dalje od svojih domova. Uz apsurde mjere oko kretanja donosimo i kako će od ponedjeljka policajci kontrolirati propusnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do livade i oranice Zlatko ne može bez propusnice. Kao vlasnik OPG-a do sad si ju je izdavao sam. Ali od ponedjeljka idu nova pravila.

"Za ponedjeljak ne znamo kako će to početi jer nitko ne zna kak budu propusnice, kak doći do njih, ako budu sustavi otvoreni nekak ćemo se snaći, ali ne znamo ništa za sada", rekao je Zlatko Novak, vlasnik obiteljskog gospodarstva Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog osoba poput njega, u općini Štrigava je pristupačniji pristup, pa oni koji nemaju internet zahtjev za propusnice stavljaju u kutiju.

"Ljudi koji trebaju, dođu tu ispune i mi im tu kutijicu stavimo u propusnicu zatvorimo i oni si dođu i podignu", izjavio je Damir Kovačić, načelnik Stožera civilne zaštite općine Štrigava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međimursku županiju koja je najgušće naseljena stiglo je više od dvije tisuće upita oko propusnica. Na 730 kvadrata ima 25 općina i gradova. I više od 20 tisuća domaćinstava bavi se nekom vrstom poljoprivredne proizvodnje.

"Živite recimo na području grada Čakovca i vama propusnica ne treba za kretanje na području grada. Međutim neka naselja koja pripadaju gradu Čakovcu, da biste došli do centra grada morate proći preko općine. Odluka nacionalnog stožera je unificirana za cijelu Hrvatsku, ali treba ipak uvažavati specifičnosti regija", pojasnio je Matija Posavec, međimurski župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Međimurje problema je imala i Rijeka koja je po starom načinu izdala više od 6 tisuća propusnica, u novom više od tisuću.

"Mi smo uputili jedan zahtjev stožeru da se prostor bivše općine Rijeka, to su Rijeka i prsten tretiraju kao jedna cjelina", rekao je Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A od ponedjeljka sve će izgledati ovako.

Policajac će s mobitelom skenirati qr kod s vaše propusnice, na taj vas način provjeriti, ako je sve u redu, slobodno nastavljate vožnju. Sve je gotovo kroz nekoliko sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mali prodavači u specijaliziranim trgovinama na splitskim tržnicama već su spremni.

"Ja osobno nisam imala problema, moj poslodavac je to riješio bez ikakvog problema, i prijašnji način propusnica i sad", rekla je jedna djelatnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim propusnica, splitska policija cijelo je jutro kontrolira i upozorava građane da se ne zadržavaju na javnim površinama. Sve je prošlo bez problema i incidenata.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo