TEŠKO OPTUŽIO VODSTVO / Nastavljeno osipanje HNS-a: Gradonačelnik Batinić sa sobom odveo više od 200 članova stranke!

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Potpisnik priopćenja Batinić ističe da birači na parlamentarnim izborima nisu honorirali dotadašnje politike HNS-a, a još manje koaliciju s HDZ-om

19.1.2021.
13:58
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Ivanca i bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić s više od 200 članova ivanečke podružnice napustio je Hrvatsku narodnu stranku, izvijestio je u četvrtak u priopćenju navodeći kao razlog nezadovoljstvo politikom stranačke središnjice.

Iz HNS-a su istupili gradonačelnik s oboje svojih zamjenika, predsjednica Gradskog vijeća i ostalih šest vijećnika, svi predsjednici stranačkih ogranaka, 21 od 22 člana Predsjedništva Podružnice HNS-a Ivanec, predsjednica Ženske inicijative, 25 predsjednika vijeća mjesnih odbora, a Ivanec ih ima 30, sa svim članovima vijeća iz redova HNS-a, što je ukupno više od 200 članova, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni će, kako su poručili, svoj rad nastaviti kao nezavisni vijećnici.

"HNS napuštamo duboko razočarani politikom središnjice u kojoj su osobni interesi pojedinih članova ispred interesa stranke, gdje stranačka tijela gotovo uopće ne funkcioniraju, gdje nema komunikacije vrha stranke s članovima i gdje su sve prepoznatljive politike HNS-a dokinute", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HNS podsjetio Plenkovića /

Prva trzavica u koaliciji? 'Uvjet za podršku Vladi bio je nastavak subvencioniranja kredita'

Image
HNS podsjetio Plenkovića /

Prva trzavica u koaliciji? 'Uvjet za podršku Vladi bio je nastavak subvencioniranja kredita'

Potpisnik priopćenja Batinić ističe da birači na parlamentarnim izborima nisu honorirali dotadašnje politike HNS-a, a još manje koaliciju s HDZ-om. Dodaje da nije napravljena dubinska analiza rezultata i da su, bez šire rasprave i analize, bivši predsjednik stranke Predrag Štromar i Predsjedništvo samostalno donijeli odluku o nastavku koalicije s HDZ-om "smatrajući velikim uspjehom osvajanje jednog mandata u Saboru".

Batinić navodi i da je tijekom kandidacijskog postupka za predsjednika stranke bio "teško opstruiran i spriječen" da predstavi svoju viziju vođenja HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će članovi izašli iz HNS-a nastaviti svoj rad kroz kandidaturu na predstojećim lokalnim i na izborima za mjesne odbore.

Županijski HNS: Pojedinci se izgleda ne mogu pomiriti s onim što želi većina

Na priopćenje sada već bivšeg člana stranke reagirali su iz varaždinske Županijske organizacije HNS-a. V.d. predsjednik Marijan Škvarić istaknuo je da stranka i građani moraju uvijek biti iznad interesa pojedinaca. Naveo je da je, počevši od posljednjih izbora za EU parlament u proljeće 2019. godine, Hrvatska narodna stranka započela s procesom pomlađivanja vodstva stranka na nacionalnoj i lokalnoj razini koji je dovršen nedavnim izborom državnog tajnika u Ministarstvu financija, Stjepana Čuraja, za predsjednika stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je ovo smjer koji ima plebiscitarnu podršku gotovo svih članova stranke, pojedini njeni članovi ne mogu se izgleda pomiriti s onime što želi većina i što naši birači traže od nas. Jedan od njih je i gradonačelnik Ivanca te bivši potpredsjednik Sabora i saborski zastupnik u tri mandata koji je u svojoj političkoj karijeri, zahvaljujući upravo HNS-u, imao prilike obnašati važne uloge na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini“, navodi se u priopćenju varaždinskog HNS-a.

"Stranka je preživjela i nadživjela napuštanja pojedinih članova, a tako će biti i ovoga puta", navodi se u priopćenju Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo