reakcija na sinoćnja zbivanja / 'Ne možemo pristati na Matićev ultimatum, mi smo ovdje došli razgovarati'

Dražimir Jukić poručio je kako prosvjednici ne mogu pristati na ultimatum ministra branitelja Freda Matića da sada odu svojim kućama, a u ponedjeljak se sastanu s premijerom Zoranom Milanovićem

29.5.2015.
13:12
VOYO logo

Dražimir Jukić, koji je na čelu Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, kazao je za RTL kako je proboj policijske ograde kod Kamenitih vrata reakcija na sinoćnja zbivanja na Trgu svetog Marka.

Image
razgovor u ponedjeljak /

Branitelji se povukli u Savsku, Glogoški: 'Ovo je moglo mnogo ranije završiti!'

Image
razgovor u ponedjeljak /

Branitelji se povukli u Savsku, Glogoški: 'Ovo je moglo mnogo ranije završiti!'

"Ako ste pratili, vidjeli ste kako je policija krenula na stopostotne invalide. Čak je i ušla u crkvu, što je zakonom zabranjeno. Znamo da po Ustavu stopostotne invalide zabranjeno maknuti s mjesta gdje se nalaze bez medicinske pomoći", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo samo došli tražiti dijalog i razgovor, ne prosvjedovati", ponovio je.

Komentirajući dolazak ministra branitelja Freda Matića u crkvu svetog Marka na potencijalni dogovor, kazao je: "Bivši ministar Matić je došao s ultimatumom. On je došao tražiti da se maknemo od ovdje, iz Savske 66, da uklonimo šatore i odemo svojim kućama i da će nam dogovoriti sastanak s premijerom. Međutim, mi smo tamo 220 dana i nitko s nama nije htio razgovarati. Prije mjesec dana smo bili u Okučanima i tada je predsjednik Vlade rekao da želi s nama razgovarati. Rekli smo mu da nije ni mjesto ni vrijeme za razgovor kada se odaje pijetet žrtvama koje su živote izgubile za domovinu. Budući da u ovih mjesec dana nije našao vremen za nas, došli smo ovdje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jukić se obrušio na policiju naglašavajući kako su jutros truristi mogli nesmetano šetati po Markovom trgu, dok su njih ogradili ogradom ispred crkve.

"Nešto prije 22 sata smo ušli u crkvu i policija nas je napala. Zabranili su dostavu hrane, vode, lijekova. Je li to po zakonu? Jutros smo imali pravo izići iz crkve i šetati ovdje kao i svi turisti. Mi nismo mogli izići iz crkve jer su rekli da tko god iziđe, bit će uhapšen", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se borili za slobodu i ravnopravnost da svi mogu uživati u ovaj lijepoj zemlji. Zato sam razmišljanja da bi premijer Milanović trebao naći vremena za razgovor s nama. Ponedjeljak nije prekasno, ali ne možemo pristati na ultimatume. A bivši ministar Matić došao je s ultimatumom", zaključio je Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo