Neodgovorno ponašanje / Ne prestaje divljanje po hrvatskim cestama: 'Mladi ne shvaćaju da nisu dorasli takvim automobilima'

Po analizama nesreća, većinu su ih prouzročili mladi vozači do 24 godine, pri čemu je glavni uzrok neprimjerena brzina

12.5.2020.
7:00
VOYO logo

Iako je broj prometnih nesreća, poginulih i ozlijeđenih u padu u prva četiri mjeseca u odnosu na lani, čemu su pridonijele i antikorona mjere, nekoliko izoliranih slučajeva ipak iznenađuje javnost.

Posljednji stiže iz Krapinsko-zagorske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan 186, drugi čak 213 kilometara na sat. Snimka jurnjave dvojice mladića koji su po Krapini i okolici divljali tri puta brže od dozvoljenog, nevjerojatna je.

Da stvar bude gora, snimkom su se hvalili i na Instagramu nakon čega ih je policija pronašla i kaznila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to jednog s 5300 kuna i zabranom vožnje na mjesec dana, dok je drugi dobio 10.300 kuna i zabranu vožnje na 3 mjeseca.

Sudskog vještaka ovo ne iznenađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mladi ne shvaćaju svoja ograničenja, ne shvaćaju da su mladi i da nemaju iskustva. Nažalost ni oni stariji koji im omogućuju te automobile ne shvaćaju da ti momci nisu dorasli takvim automobilima", poručio je Goran Husinec, sudski vještak za promet.

Slučaj iz Krapine nije jedinstven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slični prizori nedavno su snimljeni i po Zagrebu, kada se koroni unatoč, divljalo po zagrebačkoj aveniji.

Prije tjedan dana zbog prevelike brzine 20-godišnji vozač izletio je s ceste i sletio u more u Zadru prilikom čega su poginuli i vozač i putnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi detalji su na državnom odvjetništvu, ali apeliramo na vozače da prilagode brzinu vožnje, da ne koriste mobitel prilikom vožnje te da ne konzumiraju alkohol dok su u vožnji", izjavila je Ivana Grbin iz PU zadarske.

Po podacima MUP-a u prva četiri mjeseca ove godine smanjen je broj prometnih nesreća, poginulih i ozlijeđenih u odnosu na isto razdoblje lani. Točnije evidentirano je 6941 nesreća pri čemu je poginulo 68 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Statistički mi idemo na bolje, statistika je dobra, ali moramo znati da smo imali koronu, da su se jednostavno ljudi daleko manje vozili, tako da statistika baš i nije kao što je očekivano", pojasnio je Husinec.

Po analizama nesreća, većinu su ih prouzročili mladi vozači do 24 godine. Glavni uzrok bila je brzina. I to znatno veća od dopuštene, upravo zato policija posebno apelira na roditelje da pripaze kakve automobile daju svojoj djeci. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo