DALI IM ROK DO UTORKA / Ne pristaju na stečaj niti Kermas: 'Voda nam je do grla, ne ponudi li Vlada rješenje za Uljanik, idemo u štrajk'

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Iz Stožera smatraju da Vlada drži sve konce u rukama

29.9.2018.
13:32
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Budućnost brodogradilišta Uljanik i njegovih radnika i dalje je neizvjesna. Iz Stožera za obranu Uljanika kažu da ne pristaju na ponuđene opcije - Kermas ili stečaj.

Poručuju da im je voda došla do grla, a tjerati ih da biraju "između dva zla je neljudski". Ako im Vlada do utorka ne ponudi neko treće, njima prihvatljivo, rješenje, spremni su ponovno izaći na ulice i krenuti u novi štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Proglas Stožera za obranu Uljanika prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uljanikovci... Puležani...

Sve ove dane, uz sastanke s upravom do pokušaja ulaska na sastanak u ministarstvo, preko raznih dopisa koje smo supotpisali, uglavnom na sve moguće načine smo probali doznati, saznati, upozoriti, stisnuti... sve da saznamo kuda idemo i koja nam je sudbina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubljenje vremena, po nama, jer Vlada RH drži sve konce u rukama.
BEZ USPJEHA.

Kako vrijeme odmiče sve više i više se dvije opcije ističu- KERMAS ILI STEČAJ!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NE PRISTAJEMO NA NITI JEDNU!

Ako nam se do utorka 02.10.ne iskristalizira neka druga opcija od dvije navedene, spremni smo pozvati SVE kojima je Uljanik bitan na prosvjede ili štrajk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VODA NAM JE DO GRLA! 
A tjerati i nas i radnike da biraju između dva zla-NELJUDSKI!

Ako je uprava prepreka za drugog strateškog partnera, 
UPRAVA ODLAZI! 
Ovako i onako ova uprava ne ostaje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MI SZOBU bez vas radnika i Puležana nemamo snagu. Vi ste naša snaga, ULJANIKOVA SNAGA! Zato dragi Uljanikovci i Puležani, ako vas pozovemo, nemojte biti pasivni!! Ako bude potreba, a NE ODAZOVEMO SE I NE IZAĐEMO VAN, to će biti naš kraj, kraj Uljanika! Borimo se za sebe! 
NEKA NAS SE OPET ČUJE I VIDI!

Odmah da izbjegnemo svađe i podmetanja te pokušaje ocrnjivanja i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je poziv da budemo spremni na poteze koji su potrebni pa ako treba i štrajk! Ako do navedenog datuma dobijemo pozitivne informacije ili se dese pozitivni pomaci ili bilo što slično, što nam pokaže da se pitanje nas radnika i Uljanika rješava na bolji način nego do sada, obavijestit ćemo ljude kao i uvijek do sada i odlučiti sto dalje!

Ne želimo očajavati niti se predavati! Možemo raditi svoje poslove dok Vlada radi na našoj dobrobiti, ali ako se to ne radi možemo biti i na cesti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BUDIMO SPREMNI!

NEDAMO ULJANIK!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Flego i gradonačelnik Miletić zatražili hitan sastanak s premijerom 

Podsjećamo, istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić u četvrtak su zatražili hitan sastanak s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem o "Uljaniku" budući da na operativnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta gdje im je predstavljen dopunjeni programa restrukturiranja tog brodogradilišta nije nazočio resorni ministar Darko Horvat niti su dobili odgovore na konkretna pitanja.

Budući da su i predstavnici radnika "Uljanika" u više navrata bezuspješno tražili sastanak s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, istarski župan i pulski gradonačelnik od premijera Plenkovića traže da na novom sastanku budu prisutni i predstavnici radnika brodogradilišta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u srijedu prezentacija, rasprava i komentari svih sudionika sastanka trebali su usuglasiti ključne postavke koji bi bili osnova za dopunu programa restrukturiranja.

"Ključni cilj sastanka bio je zauzeti jedinstvene stavove i poglede na dostavljene komentare i primjedbe Europske komisije, kako bi Uljanik finalizirao odgovore na osnovne primjedbe, koje se prije svega odnose na održivost poslovanja te omjer sudjelovanja države i strateškog partnera u ukupnim troškovima restrukturiranja. Dogovoreno je kako će se u što je moguće kraćem roku odgovoriti na pitanja Europske komisije kako bi se moglo nastaviti sa započetim procesom", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo