CRVENI NOSOVI / 'Nećemo biti zadovoljni sve dok svakoga dana jedan klaun ne bude prisutan uza svako dijete u našem zdravstvenom sustavu'

Velike klaunovske cipele prvi su put zakoračile na hodnik KBC-a Zagreb prije 10 godina

25.2.2020.
21:22
VOYO logo

Na početku je bilo samo četvero klaunova doktora, danas ih je 24. Njihova je misija sve ovo vrijeme: probuditi skriveno dijete u djetetu kojeg je shrvala bolest.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su proslavili 10. rođendan, a podršku im je došao pružiti i Žarko Šaško, otac desetogodišnjeg dječaka koji se na Odjelu dječje hematologije i onkologije liječio osam mjeseci: ''Oko Božića pretprošle godine nakon jedne operacije dijete je bilo dosta slabo, bezvoljno i tako, i baš je u tim danima naišao u našu sobu klaun doktor koji je izveo svoju točku i na kraju uspio izmamiti osmijeh Filipu i samim time ispunio ogroman zadatak''.

Klaunovi doktori nisu liječnici - ne liječe fizičke simpotme, ali liječe duh. Uz 14 bolnica koje obilaze diljem Hrvatske posjećuju i pet domova za starije i nemoćne, a klaunica doktorica Doktorica Krafnica otkriva: ''Naučila sam puno viceva, naučila sam padati na 78 zanimljivih načina, klinci u bolnici mi se smiju i to mi je užasno drago i odmah mi srce naraste, upoznala sam jako puno starijih ljudi koji su iznimno zanimljivi i užasno duhoviti... jednom riječju, to je zabava koja ima jako puno smisla''.

Na hodnicima dječjih odjela oni su snaga bolesnih, ali, tvrdi osnivač Zoran Vukić, njihov put nije gotov: ''Nećemo biti sretni i zadovoljni sve dok svakoga dana u svakom pogledu jedan klaun ne bude prisutan uza svako dijete u našem zdravstvenom sustavu!!''.

U jubilarnoj godini, tvrde, još će se više potruditi biti oslonac radosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo