jedino se pripremaju hoteli / Neizbježno pitanje: Kako će izgledati doček Nove Godine? 'Nema fešte kao što je bila dosadašnjih godina'

Ove godine nema dočeka na gradskim trgovima i tuluma, a, čini se, neće biti čak ni vatrometa

9.12.2020.
7:00
VOYO logo

Ove godine nema dočeka na gradskim trgovima, nema velikih tuluma, a, čini se, neće biti čak ni vatrometa. Jedini koji se za doček pripremaju su hoteli. Većina njih za Silvestrovo je spremna. Nadaju se da će mjere 21. prosinca popustiti pa da će u dočeku 2021. uživati i oni koji nisu gosti njihovih hotela.

Gdje ćeš za Novu? Mnogima iritantno, ali neizbježno pitanje u prosincu, ove je godine izostalo. Sasvim je jasno - ovakvi pa ni slični prizori se neće ponoviti.  Jedino gdje se, osim u vlastitom domu, može malo proveseliti su - hoteli. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Korona u svijetu /

Svi muku muče s pandemijom. Plan za Božić i Novu godinu biti će objavljen krajem tjedna

Image
Korona u svijetu /

Svi muku muče s pandemijom. Plan za Božić i Novu godinu biti će objavljen krajem tjedna

''Ima jako puno zainteresiranih, radimo rezervacije. Trenutno ne možemo točno reći kako će biti. Sigurno neće biti plesova ove godine. Muzike će biti, ali neće biti plesna muzika. Bit će više kao jedna svečana večera'', rekao je generalni direktor hotela u Zagrebu Ivica Max Krizmanić.

Hoteli nemaju ograničen broj gostiju propisan epidemiološkim mjerama, ali, kažu, većina ih ionako radi daleko ispod svojih kapaciteta. U ovom je prijašnjih godina bilo 400-tinjak osoba na Silvestrovskom slavlju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nekad smo imali stolove po osam, deset osoba. Sad ćemo raditi po dva, po četiri, zavisi'', kazao je Krizmanić.

Slično je i u ostatku Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Planiramo našim gostima za Novu godinu prirediti večeru sa šest sljedova, pomno odabranim vinima, šampanjcem, živom muzikom tako da se nadamo da će biti zainteresiranih'', rekla je Maris Knego, menadžerica hotela u Dubrovniku.

No, ima i onih koji su zaključili da je ove godine od dočeka najbolje jednostavno odustati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nema fešte kao što je bila dosadašnjih godina'', rekao je Ivan Galov.

No zainteresiranih je itekako bilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Hotel ostaje otvoren, međutim nikakvog organiziranog dočeka neće biti. Bit će bogatiji menu. Imali smo stvarno dogovorenih par grupa koji su nažalost zbog nemogućnosti ulaska u Hrvatsku bez testiranja i zbog nemogućnosti putovanja su nažalost otkazani'', rekao je direktor prodaje i marketinga hotela u Dubrovniku Ivan Galov.

Rijetko su se kada građani toliko veselili što jedna godina završava kao ove 2020., a nažalost to još ne mogu prikladno ni proslaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo