Velike odluke / Nejasne upute oko povratka u školu ljute roditelje i učitelje: 'Resorno ministarstvo je opet zakazalo'

Do povratka u škole većeg broja učenika nakon 10 tjedana ostala su još samo tri dana

21.5.2020.
21:10
VOYO logo

Od ponedjeljka škole su otvorene za sve učenike nižih razreda, a pitanje na koje nitko ne daje odgovor - je li dolazak u školu obvezan ili ne muči i roditelje i učitelje.

Za organizaciju nastave po novim uvjetima ravnateljima su ostavljena samo dva dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škole će od ponedjeljka biti otvorene, no moraju li učenici od 1. do 4. razreda biti u klupama? Nakon virtualnog stastanka s ministricom, u Udruzi ravnatelja osnovnih škola zaključuju da će pozvati učitelje da dođu na svoja radna mjesta.

"Nastava od ponedjeljak treba početi za učenike nižih razreda u školama i polako se napušta virtualna nastava jer planirano je da se Škola na trećem gasi prvog lipnja. Pozvat ćemo učitelje da dođu na radna mjesta i takvu uputu dati roditeljima", rekao je predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nitko nije rekao da je povratak učenika obvezan, svi roditelji čija djeca od ponedjeljka ne dođu na nastavu, njihov izostanak moraju i opravdati. Nejasne upute ljute roditelje.

Image
Povratak u školske klupe /

Bijesna majka prozvala Divjak: 'Nećete od mene raditi budalu. Ni Vi ni Vaše beskorisno ministarstvo!'

Image
Povratak u školske klupe /

Bijesna majka prozvala Divjak: 'Nećete od mene raditi budalu. Ni Vi ni Vaše beskorisno ministarstvo!'

"U ovom trenutku kada se velike odluke u pitanju i kada trebaju doći od strane ministarstva loptica se vraća roditeljima i to nije prihvatljivo", rekla je izvršna direktorica Udruge roditelja Korak po korak Silvija Stanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razredu može biti između 15 do 20 učenika

Ministrica poručuje - djeci je mjesto u školi, a na povratak poziva i premijer.

"Treba iskoristiti ove tjedne pred nama da unatoč ovim okolnostima učenici imaju priliku biti u učionicama i dobivati obrazovanje kakvo je i predviđeno", rekao je Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novim pravilima u razredu može biti između 15 i 20 učenika, a razmak među njima mora biti 1 i pol metar. U ovoj zagrebačkoj osnovnoj školi sada je  na nastavi samo 1 učenik. Ravnatelj kaže - nove upute stigle su prekasno.

"Imamo razreda koji su oko 20 učenika, ali imamo i one koji su po 26, 28 i zato je značajno znati hoćemo li ih dijeliti ili nećemo i hoće li svi učenici biti tu. Važno je znati i koliko učenika će biti u boravku", kazao je Mihaljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su upute trebale doći ranije, ali i biti konkretnije, smatraju u Sindikatu hrvatskih učitelja i poručuju da su primili na tisuće upita sa svih strana.

"Resorno ministarstvo, po ne znam koji put je ovakvim je pristupom zakazalo prema roditeljima, zaposlenicima u obrazovanju i poslodavcima. Svi smo u neobranom grožđu, tisuću je pitanja i tisuću je nepoznanica", kazala je  predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A do povratka u škole većeg broja učenika nakon 10 tjedana ostala su još samo tri dana.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike