NESLUŽBENO / Neka dobro poznata imena iz krim miljea nakon uhićenja Darka Šarića mogla bit postati interesantna hrvatskom pravosuđu

Neslužbeno se može čuti da je bilo uhićenja i u Bosni i Hercegovini. A svi su 'pali' zbog informacija koje je pribavila hrvatska policija istražujući lanac trgovine kokainom

15.4.2022.
20:15
VOYO logo

Za Darka Šarića nije bila dovoljna obična marica. Pod pratnjom brojnih automobila i specijalaca najveći narko boss ovih prostora prepraćen je kasno sinoć na Specijalni sud u Beogradu. Darko Šarić uhićen je jučer u svojoj vili na Dedinju u kojoj je bio od prosinca u kućnom pritvoru.

Danas je već krenulo pregledavanje i popisivanje njegove pozamašne imovine. U kućnom pritvoru je Šarić čekao ponovljeno suđenje zbog krijumčarenja gotovo 6 tona kokaina i pranje novca. Dulje mu se sudilo nego što je odležao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to bio taktički potez srpskih i europskih policija da se on pusti na slobodu da bi se on raskomotio. Za to vrijeme su pregledani njegovi satelitski i drugi telefoni, SKY telefoni i ustanovljeno je da on, zapravo, rukovodi dijelom tih narko poslova i iz zatvora", kazao je Božidar Spasić, stručnjak za sigurnost.

Image
GORDAN PREGLEJ /

Odvjetnik dvojice osumnjičenih za krijumčarenje kokaina: 'Ovo je jedan od većih slučajeva razotkrivanja'

Image
GORDAN PREGLEJ /

Odvjetnik dvojice osumnjičenih za krijumčarenje kokaina: 'Ovo je jedan od većih slučajeva razotkrivanja'

No, ovaj nekadašnji agent u Službi državne sigurnosti bivše države smatra da se komunikacija nije obavljala samo putem SKY-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhićen je i jedan odvjetnik koji se smatra consigliere, kako se u našoj javnosti zove. On se smatra mafijaškim odvjetnikom koji je, vjerojatno, prenosio poruke. Dakle, ja osobno mislim da je vrlo mali broj tih poruka iz zatvora telefonski ili na drugi način dolazio", kazao je Spasić.

Prema službenim podacima MUP-a Srbije na području te zemlje uhićeno je pet osoba. Dva policajca su noć prije uhićenja prešla granicu s Crnom Gorom. Neslužbeno se može čuti da je bilo uhićenja i u Bosni i Hercegovini. A svi su "pali" zbog informacija koje je pribavila hrvatska policija istražujući lanac trgovine kokainom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve skupine kriminalne su bile, mogu tako reći, iznimno visoko kategorizirane. U njima u hijerarhijskoj strukturi državljani Republike Hrvatske bili izuzetno visoko pozicionirani", kazala je Željka Panza Ostrogonac, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

No, čini se, ova uhićenja tek će dovesti do brojnih drugih. Iako joj nisu dobili cijeli spis, iz rješenja koje je vidio odvjetnik dvojice osumnjičenih Gordan Preglej, to je posve izvjesno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidljivo je da postoje ljudi koji su neobuhvaćeni procesnom pozicijom okrivljenika međutim sigurno je da će na određeni način biti interesantni hrvatskim pravosudnim tijelima", kazao je Preglej.

Među njima su, neslužbeno doznajemo, prilično jaka imena, neka dobro poznata iz krim miljea.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo