GRMOJA PORUČIO / 'Neka mi Sabor skine imunitet, imam dokaze da je Plenković zapovijedao DORH-u'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nije Plenković taj koji odlučuje što će Sabor istraživati, poručio je Mostovac

7.10.2020.
13:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković "štiti svoje prijatelje iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova'', ustvrdio je saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja kazavši da ima ''e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru".

Image
oglasili se priopćenjem /

MVEP o Grmojinim navodima: 'Iznesene su laži, USKOK je odbacio Sabljakovu prijavu'

Image
oglasili se priopćenjem /

MVEP o Grmojinim navodima: 'Iznesene su laži, USKOK je odbacio Sabljakovu prijavu'

"Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze", kazao je Grmoja gostujući na N1: "Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je rekao da ima određene dokumente koje je proslijedio, a s njima se ništa ne događa te je zato odlučio ovako javno istupiti: "Imam e-mail u kojem Loreta Bertoša-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi znatnu imovinsku korist". Rekao je da je potom "Plenković je rekao da takve predstavke ne vode ničemu" i dodao kako je "istog dana DORH odbacio prijavu".

Između ostalog, osvrnuo se i na aferu Janaf i upozorio da je "skandalozno da premijer na dan kada zamjenica državnog odvjetnika podnosi zahtjev za razrješenjem jer je kod njenog supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna, šalje poruku da je sve u redu s radom DORH-a, s radom institucija, porezne uprave, koja nikada nije istraživala nesrazmjer imovine Barišića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije danas u Saboru Grmoja je komentirao i Plenkovićevu izjavu u kojoj je premijer kazao da nema potrebe za osnivanjem saborskog povjerenstva u vezi s aferom Janaf rekavši da je zahtjev za osnivanjem preširok.

"Ne zamjeram premijeru, on je ionako izjavio da ništa ne zna. Ipak bi bilo dobro da bude upoznat s činjenicama, a ne da se sramoti. Nije on taj koji odlučuje što će Sabor istraživati. Ne trebaju nam fiškalni argumenti. Pitanje je želimo li se ili ne želimo obračunati s korupcijom. Što krije neznajući Andrej Plenković?" upitao je Grmoja u sabornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo