PROGNOZA dunje mazzocco drvar / Neka vas oblaci i kiša ne zavaraju: Vikend će biti lijep, uživajte u ljetu dok još možete

Jutra ugodna uz oko 20 Celzija, a dani vrući, oko 30. Ni vlage neće biti puno

16.8.2019.
13:30
VOYO logo

Napravila sam jutros malu anketu među kolegama i poznanicima, kratko, s jednim jedinim pitanjem: Kad biste mogli birati, kakav biste vikend željeli? S obzirom na to da je u Zagrebu padala kiša najviše je onih koji su poželjeli „vikend bez kiše“. Ipak je još ljeto i ne želimo si priznati da se bliži kraju, to je to. U skladu s time, prirodno je da se još uvijek očekuje i vrućina. Ali ne baš prevelika vrućina, nego „onako, taman ugodna“. A nisu baš omiljene ni tropske noći u kojima ne možemo spavati od sparine i bezvjetrice pa su se neki sjetili da su i „ugodne noći“ poželjno obilježje privlačnoga vikenda. Budući da imamo dovoljno gužvi u prometu, neki bi voljeli izbjeći i ograničenja u prometu. Stoga jedna kolegica priziva vikend u kojem će bezbrižno moći otputovati po dijete na more i vratiti se natrag na kontinent, „bez bure“.

Sve u svemu, želja je puno, kao i obično, a ovo je jedan od rijetkih vikenda za koji možemo jamčiti da će zadovoljiti većinu želja i potreba. To je zapravo i očekivano, s obzirom na to da se želje većine doista i statistički poklapaju s uobičajenim vremenom za ovo doba godine, s prosjekom. A vrijeme će biti baš takvo – uobičajeno za početak druge polovine kolovoza. E, da, još nešto. Bila je i jedna ovakva napomena: „I da više ne peče to sunce“!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

VIKEND NA KOPNU

Ukratko, ne kopnu će vikend biti sunčan i suh. U subotu ujutro ponegdje je uz kopnene vode moguća kratkotrajna sumaglica i magla, a danju malo visokih prozirnih oblaka. U nedjelju više vedrine pa će UV indeks ponovno biti vrlo visok, dok će u subotu tanki oblaci ipak malo smanjiti količinu štetnog ultraljubičastog zračenja. Bit će većinom tiho, bez vjetra, a samo će u Međimurju i Podravini biti slabog južnog i jugoistočnog vjera. Jutra će u gorju biti svježa uz 8 do 12 Celzija, a u ostatku unutrašnjosti ugodna s 13 do 16 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura u subotu od 26 do 29 °C, a u nedjelju posvuda oko 30.

Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

VIKEND NA MORU

Na moru sunčano, suho, tek tu i tamo uz malo oblaka koji će samo "dekorirati" vedro nebo. U noći s petka na subotu bit će još umjerene bure koja će već prijepodne sasvim oslabjeti. Danju malo maestrala, a sličan scenarij s jutarnjim burinom i dnevnim vjetrom s mora na kopno ponovit će se i u nedjelju. Jutra ugodna uz oko 20 Celzija, a dani vrući, oko 30. Ni vlage neće biti puno pa će se i realni osjet ugode, koji korisnici mobilnih meteoaplikacija poznaju pod nazivom "real feel", zadržavati upravo oko stvarne temperature. Ukratko, vikend baš kakav treba!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vijesti.hr
Image
Foto: Vijesti.hr

Ni sljedeći tjedan ne očekujemo neka veća vremenska iznenađenja, no svakako možete računati da ćemo vas o svemu obavještavati, kako i treba, na vrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo