Dokle će čekati? / Neki nakon potresa još uvijek čekaju plin, Ćorić kaže: 'Objekti će se uključiti tek kada budu sigurni'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U nekim je objektima u Zagrebu nakon snažnog potresa zbog sigurnosti zatvoren plin

23.4.2020.
11:30
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak u Saboru da će se plin u objekte u Zagrebu, koji su oštećeni u snažnom potresu 22. ožujka, pustiti tek kad budu sigurni.

"Uključenje plina i tople vode za dio stanovnika zagrebačkog centra pitanje je sigurnosti", odgovorio je ministar zastupniku Gordanu Marasu (SDP). Objasnio je kako do uključena može doći jedno ako tako kažu procjene statičara, odnosno dimnjačara i ako su atesti dimnjačara izdani nakon temeljitih pregleda oštećenih objekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Objekti će se uključiti tek kada budu sigurni, odnosno kada uporaba plina za potrebe grijanja vode bude sigurna", istaknuo je Ćorić u odgovoru Marasu kojeg je zanimalo što je Ministarstvo napravilo u tom pogledu.

Građane to više muči od onečišćujućih tvari koje ste predstavili, rekao je SDP-ov zastupnik ministru zaštite okoliša i energetike, koji je Saboru danas predstavio prijedlog o provedbi Uredbe EU o postojanim organskim onečišćujućim tvarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor u četvrtak nije prekidao svoj rad unatoč dva potresa koji su iza 9:50 sati dobro zatresli Zagreb i saborsku zgradu, a prvi od tih potres bio je jačine 3,5 po Richteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo