i njima je vruće... / Neki više spavaju i manje jedu, drugima godi tuširanje: Pogledajte kako se rashlađuje u osječkom ZOO-u

Temperature ruše lipanjske rekorde, a na +35 teško se rashladiti. Ipak, ne svima...

30.6.2022.
7:40
VOYO logo

Nije se teško rashladiti životinjama u osječkom zoološkom vrtu. Svaki stanovnik ima svoj omiljen način hlađenja. Ledene sante s raznim vrstama voća privlače majmune - u njima u tišini uživaju.

Timaritelji stanovnika osječkog zoološkog vrta trude se pružiti im sve što mogu kako bi što lakše podnijeli visoke temperature. Što godi majmunima, a što lavovima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dovoljne količine svježe vode koja se redovito mijenja, neki imaju i bazene gdje se mogu osvježiti, a ovi koji nemaju - njima dajemo sante leda u kojima se nalazi njihov obrok", kaže rukovoditelj zoološkog vrta Osijek Nikica Jukić.

Afričke životinje najbolje podnose vrućinu, a životinje sa sjevera teže. Dio ponašanja svima je isti. "Više spavaju, odmaraju i malo manje jedu. Glavno da imaju uvijek vode, a hrana se malo ipak smanjuje jer jednostavno nema potrebe za tolikom hranom, kao i mi isto sada ipak malo manje jedemo", kaže Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i nama, nekima godi i tuširanje.

"Emui se vole tuširati. I ja sam se isto čudio prvi put kad sam pokušao tako nešto napraviti jer u biti vidio sam kad istresem ovdje vodu ovu, da dođu i kupaju se u vodi, pa sam onda uzeo tu i šlauf i probao ih tuširat i ono - obožavaju", prepričava viši timaritelj Dino Petrina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Divljim zvijerima poslužuju se ledene sante mesa. Neke su jako zainteresirane za hranu i igru, neke su s vodom uvijek oprezne, a neke su nam na svoj način pokazale što o tome misle.

Kralj životinja vrućinu najbolje podnosi tako što u hladu leži i odmara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo