nekretninske malverzacije / Nelegalna gradnja, lažna dokumentacija, milijunski iznosi: Od ukupno 26 uhićenih, dvoje je zadržano u pritvoru

Jedna po jedna nicale su nelegalne kuće...

29.6.2022.
22:00
VOYO logo

Investitori su nelegalno gradili, uredno od grada Vodnjana dobivali rješenja o legalizaciji i pritom svi zajedno - zarađivali milijune! Zbog toga je 26-ero uigranih završilo na ispitivanju u USKOK-u, a dvoje najodgovornijih zadržano u pritvoru.

Jedna po jedna nicale su nelegalne kuće. U dogovoru s geodetima i arhitektima pripremala se lažna dokumentacija koju su vodnjanski pročelnici potom legalizirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"60 policijskih službenika na području Istre i primorsko goranske županije obavljali su pretrage osoba, vozila njihovih domova i poslovnih osobnih prostora", kazuje glasnogovornica PU Istarske Suzana Sokač.

Riječ je o državljanima Hrvatske, Slovenije i Srbije koje se sumnjiči da su ostvarili protupravnu imovinsku korist od najmanje 4.5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AKCIJA DORINA /

Uskok pokrenuo istragu protiv 26 osumnjičenika: Među njima 15 Hrvata, 10 Slovenaca i jedan državljanin Srbije

Image
AKCIJA DORINA /

Uskok pokrenuo istragu protiv 26 osumnjičenika: Među njima 15 Hrvata, 10 Slovenaca i jedan državljanin Srbije

"Ne znam kako je došlo do te kalkulacije. Jednostavno mislim da je tu šteta puno veća za prostor. Prostor je sad trenutno trajno narušen", objašnjava gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio.

Vlasnik poznatog pulskog geodetskog ureda uhićen je i pušten da se brani sa slobode. "S obzirom da u ovome trenutku moramo napraviti uvid u spis predmeta, čim to napravimo, čim pogledamo o kojim se točno spisima radi, mi ćemo naravno aktivno iznijeti obranu i odgovoriti na sva pitanja suda", rekao je Matija Miloš, njegov odvjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ukupno 26 uhićenih, dvoje je zadržano u pritvoru. Oni su bivši zaposlenici grada Vodnjana, službene osobe koje s se bavile legalizacijom bespravno sagrađenih objekata. Iako ti objekti nisu ispunjavali uvjete, izdavana su im rješenja i na taj način su nezakonito legalizirani.

"Korumpirani, gadljivi… Ne znam drugo reć, jad, jal. To su kuće samo nicale, jel tako? Niču i sad, nelegalno oko Vodnjana, oko Peroja, cijele ulice, naselja nastaju u šumama", kaže Livio iz Vodnjana, a njegov sugrađanin Zijad dodaje "Šta da komentiram? Jučer hapšen, danas pušten. I šta imam reć?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekretninske malverzacije glavna su tema svakog vodnjanskog razgovora.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo