PROMJENA ODLUKE / Nema izbora na vidiku, pa nema ni oprosta: Platit ćete kaznu, bila vam prva ili deseta!

Image
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Milan Bandić u izbornoj je godini obećao oprost prvih kazni, rekavši kako ‘svatko ima pravo jednom pogriješiti’. Čini se da to više ne smatra jer je ta mjera sad ukinuta

11.6.2018.
10:52
Željko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

U Gradu navode kako je to ‘ionako bilo samo usmeno naređenje’.

No dodaju kako su tim jednogodišnjim opraštanjem Zagrepčane uspjeli motivirati da ‘propisno parkiraju i češće kupuju karte za javni prijevoz’, prenosi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ZET-u kažu kako su i oni, kao i Grad, socijalno osjetljivi prema korisnicima, stoga je 1. ožujka prošle godine uvedeno opraštanje kazni. Ipak, dodali su, uvažili su i ‘mišljenja korisnika koji savjesno plaćaju uslugu prijevoza’, a oni imaju ‘odgovornu upravljačku politiku’ pa se ‘dosadašnja pogodnost više ne primjenjuje’.

Iz Zagreparkinga naglašavaju kako oni nisu ni nadležni za izdavanje kazni, već je to posao prometnih i komunalnih redara, dok oni vozači koji ne plate parkiranje ionako ne dobivaju kazne, već plaćaju dnevnu parkirnu kartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Građani se o postupku žalbe za premještanje nepropisno parkiranih vozila mogu obratiti Gradskom uredu za prostorno uređenje, Sektoru prometnoga i komunalnog redarstva koji vode predmetnu evidenciju. Ako Ured odluči odustati od izdanog naloga, o istome će informirati i podružnicu Zagrebparking, koja će postupiti prema važećim zakonskim i podzakonskim aktima kojima je uređen promet u mirovanju na području grada Zagreba’, objasnila je Maja Toš iz Zagrebparkinga iz kojeg Večernji neslužbeno doznaje da će vozači kojima pauk odnese auto prvi ili deseti put, platiti uobičajenu cijenu. Isto kao i dnevnu kartu ako je se zaboraviti nadoplatiti, ovisno o zoni.

Opraštanje kazni prestalo je vrijediti iako je Bandić uvjeravao javnost da se ne radi o predizbornom triku, rekavši kako ‘zadnjih pet godina ponavlja kako svatko ima pravo na jedan žuti karton, bilo da se zatekne u tramvaju ili pogrešno parkira’. No to baš ne stoji, navode u ZET-u i Zagrebparkingu – naglašavaju kako je nenaplaćivanje kazni firmama donijelo više milijuna kuna minusa u blagajnama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Bio bih sretan da nema pauka i kontrolora, da komunalni i prometni redari nemaju posla. Nije nam namjera loviti ljude lasom po tramvajima i parkiralištima i naplaćivati kazne, bilo to 15, 20 ili 25 milijuna godišnje. Namjera nam je da se to ne čini i da se uvede red’, zaključio je Bandić,prenosi Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo