postavio ogradu / Nema kraja agonije mještana u Istri: Talijan blokirao javni put, stanovništvo do svojih domova prolazi kroz prozor

Općina Marčana pokušava pomoći mještanima, Talijan koji je postavio ogradu i blokirao javni put se grčevito bori da ona ostane

5.10.2022.
20:45
VOYO logo

Gotovo cijelo desetljeće jedna ograda je predmet ozbiljnih svađa među susjedima Raklja.

Safet Huskić za RTL kaže kako zbog ograde ne može prolaziti inače javnim putem, kao niti njegovi susjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što ne mogu proći, susjede ljuti i to što je ograda naslonjena na nelegalno izgrađenu kuću. Pritom vlasnik sve snima s četiri kamere i svaki prijestup, tvrde, prijavljuje sudu.

Ne bi li riješila problem, općina se uknjižila u vlasništvo i zatražila uklanjanje ograde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naložili smo uklanjanje 2021. u 12 mjesecu tog portuna. Odsjek za drugostupanjske žalbe u Istarskoj županiji na žalbu vlasnika portuna odlučio je da odgodimo izvršenje", kazao je Predrag Pliško, načelnik općine Marčana.

Dino Čekada, odvjetnik vlasnika tvrdi da je u tijeku postupak legalizacije kuće, a i dokazivanje vlasništva puta kojim Huskić prema pravomoćnoj presudi općinskog suda ne smije proći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne dozvoljava susjedima da prolaze jer se radi o privatnoj imovini. Ako nije javno dobro i ako nemate prava prolaziti po privatnoj nekretnini a željeli bi vi bi trebali to ishoditi pravo služnosti", kazao je Čekada.

"Tek upisom u vlasništvo općine Marčana ta čestica će omogućiti da se taj portun makne", kazao je načelnik općine Marčana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još uvijek se ne nazire kraj ove nevjerojatne priče. I dok se čeka odluka upravnog suda neki od Rakljana u svoju će kuću i dalje morati ulaziti kroz prozor.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo