donijeli odluku / Nema postupka protiv premijera, predsjednice i Krstičevića, ali se pokreće protiv Pupovca

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

U dvije anonimne prijave Pupovca se tereti za mogući sukob interesa jer je Savjet za nacionalne manjine dao novac Srpskom narodnom vijeću

29.6.2018.
11:20
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj sjednici je odlučilo kako neće pokrenuti postupak protiv premijera Andreja Plenkovića, predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ministra obrane Damira Krstičevića.

Povjerenstvo je o slučaju nabave vojnih aviona raspravljalo zbog anonimnih prijava i medijskih napisa o povezanosti bivše firme ministra Krstičevića s izraelskom firmom koja je sudjelovala u nabavi aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobili smo i prijavu protiv ministra, premijera i predsjednice u kojoj stoji da je ministar predložio i na suptilan način prisilio sve sudionike u odlučivanju da se kupe 30 godina stari zrakoplovi kako bi sebi i partnerima priskrbio nepripadajuću dobit”, kazala je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

Kazala je da se o slučaju očitovao i ministar Krstičević te kazao kako nije imao vlasnički udio u tvrtkama King ICT, M-San i PP Orahovica te je naveo kako je prije nego je postao ministra tražio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa obzirom na svoje prijašnje pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je zaključilo da je postupak izbora aviona bio transparentan, a da su prijave protiv premijera i predsjednice bile načelne, bez konkrentih podataka zbog čega postupak protiv njih nije pokrenut. 

Povjerenstvo je osim toga predložilo i da se ne pokrene postupak protiv čelnika Mosta Bože Petrova zbog prijave u vezi njegova sudjelovanja na sastancima oko Agrokora, no zaključili su da nema dovoljno elemenata za pokretanje postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, postupak će se pokrenuti protiv Milorada Pupovca. Povjerenstvo je razmatralo dvije anonimne prijave prema kojem se Pupovca tereti za mogući sukob interesa jer je Savjet za nacionalne manjine na sjednici u svibnju 2016. dao novac Srpskom narodnom vijeću u iznosu od 3 milijuna kuna, a Pupovac je član vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo