PANDEMIJSKA / Nema više uspoređivanja sa sezonom 2019. godine! Brnjac objavila - ovogodišnja ljetna sezona najuspješnija je do sada

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Tim putem, ministrica turizma i sporta čestitala je svim turističkim djelatnicima i cijelom sektoru

31.12.2021.
13:37
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica turizma i sporta, Nikolina Brnjac na svom Twitter profilu objavila je rekordne brojke ovogodišnje turističke sezone. Inače, do sada smo se uspoređivali s onom 2019. godine, no čini se kako je ova "pandemijska" pretekla i nju te tako postala najuspješnija sezona u povijesti Hrvatske. 

"S gotovo 6,8 milijardi eura prihoda od stranih turista, ovo ljeto je dosad najuspješnije turističko ljeto u Hrvatskoj. Čestitam svim turističkim djelatnicima i cijelom sektoru na odlično odrađenoj turističkoj godini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstoji nam još jedna izazovna godina u kojoj će cijepljenje imati jako veliku ulogu i vjerujem kako ćemo u turističkom sektoru opet imati odgovornog partnera. U 2022. zajedno nastavljamo jačati prepoznatljivost Hrvatske po kvalitetnoj i raznolikoj cjelogodišnjoj ponudi", navela je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ministar financija, Zdravko Marić, gostujući u RTL-u Danas iznio je ovogodišnje brojke. "Ostala su dva dana, mogu reći da će porezni prihodi biti iznad plana. Vjerujem u naplatu PDV-a da će ići preko, doprinosi isto preko, trošarine unutar plana. Porez na dobit nešto ispod, rashodi će biti malo ispod. Rezultat proračuna bit će bolji nego je predviđeno u rebalansu. Negdje smo, možda i na razini od 4 posto BDP-a", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo