Usvojena odredba / Nema više vrebanja turista ni konzumiranja alkohola na ulicama: Pula postaje 'grad ćudoređa'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ostaje pitanje tko će tu odluku provoditi kada se zna da se alkohol pije najčešće noću

13.8.2019.
16:42
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Konzumiranje alkohola na javnim površinama više nije moguće, tako propisuje jedna od odluka novoga Komunalnog reda Grada Pule koji je prihvaćen na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća. Članak broj 43. osim uobičajenih odredbi kojima se regulira što sve ne smijete odlagati na javnim površinama, sada donosi i novu odredbu prema kojoj je na javnim površinama zabranjeno konzumiranje alkoholnih pića. Osim, navodi se u odluci, kada se površine koriste na temelju odobrenja nadležnog tijela i sukladno aktu kojim se uređuje davanje javne površine, prenosi Glas Istre

Ostaje pitanje tko će tu odluku provoditi kada se zna da se alkohol pije najčešće noću i da su okupljanja mladih u primjerice, Titovom parku na rivi, uz boce pića već postala uobičajena. Naime, problem je što komunalni redari, kao i svi ostali imaju radno vrijeme, i ne rade u tri smjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvođenje ove odredbe u novu Odluku o komunalnom redu ponajprije je edukativnog karaktera te je osnovni cilj upozoriti kako je takvo ponašanje neprimjereno i neprihvatljivo u našem gradu", pojašnjavaju iz Grada Pule. Ističu da je sadašnji režim rada komunalnih redara do 22 sata, a subotom i nedjeljom do 14 sati, ali postoji mogućnost da se zbog potrebe provođenja komunalnog reda odredi i duže radno vrijeme. "U svojim obilascima komunalni redari postupaju i nastavit će postupati sukladno ovlastima", stoji u odgovoru.

Novim komunalnim redom na javnim površinama zabranjeno je hraniti ptice, pse, mačke te ostale životinje, postavljati i paliti svijeće na mjestima prometnih nesreća, a zabranjuju se i aktivnosti koje su usmjerene "prema prolaznicima i potencijalnim gostima s ciljem prezentacije ugostiteljske ponude od strane konobara, animatora i ostalog osoblja, ispred  i u okruženju ugostiteljskih objekata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, piše Glas Istre, povlačenje turista za rukav u starom gradu više nije dozvoljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike